3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Aura concept: Το αυτοκίνητο της... πανδημίας!

2.449 Επισκέψεις στο άρθρο (22/9/2021)

Το φουτουριστικό πρωτότυπο Aura είναι ένα και μοναδικό, κατασκευάστηκε κατά την περίοδο των lockdown λόγω της πανδημίας και παρουσιάζει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα μπορούσαμε να δούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Τέσσερις εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια των lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο και το αποτέλεσμα είναι το διθέσιο κάμπριο Aura concept. Η Astheimer ηγήθηκε του σχεδιασμού, η Potenza Technology έδωσε τις μπαταρίες, η BAMD Composites ανέπτυξε τα πάνελ του αμαξώματος και το vegan εσωτερικό και η Conjure φρόντισε για το λογισμικό.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Με βιώσιμα υλικά και αεροδυναμικό
Παρόλο που έχει σχεδιαστεί με τη μορφή ενός παραδοσιακού σπορ κάμπριο αυτοκινήτου, το Aura concept επικεντρώνεται κυρίως στη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητα. Το σώμα του είναι κατασκευασμένο από ελαφριά και βιώσιμης προέλευσης σύνθετα υλικά από ίνες και διαμορφώθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπολογιστικής ρευστοδυναμικής (CFD) για τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής απόδοσης. Οι πίσω τροχοί καλύπτονται για να μειώσουν την αντίσταση, ενώ φορά επίσης ελαστικά χαμηλής αντίστασης για να μειώσει την τριβή.
 
Χωρισμένες οι μπαταρίες
Δύο μπαταρίες 44kWh χωρίζονται για βέλτιστη κατανομή βάρους και χαμηλό κέντρο βάρους. Η μία τοποθετείται κάτω από το μακρύ καπό, ενώ η άλλη τοποθετείται στο πάτωμα. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του σχεδιασμού σύμφωνα με την εταιρεία είναι πως αυτή η μορφή του μοντέλου επιτρέπει επίσης την εύκολη πρόσβαση στις μπαταρίες για συντήρηση.
 
644 χιλιόμετρα αυτονομία
Το Aura concept κινείται χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στον πίσω άξονα. Η ισχύς του δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο η αυτονομία του ανέρχεται στα 644 χιλιόμετρα περίπου.
 
Δύο οθόνες στο εσωτερικό
Τέλος, στο εσωτερικό το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Conjure προσφέρει σύνδεση με Android και εμφανίζεται μέσω μιας οθόνης 5,0 ιντσών που είναι ενσωματωμένη στο τιμόνι και μιας κάθετα τοποθετημένης κεντρικής οθόνης αφής 10,0 ιντσών.

Διθέσιο, αεροδυναμικό και κάμπριο!
Το φουτουριστικό πρωτότυπο Aura είναι ένα και μοναδικό, κατασκευάστηκε κατά την περίοδο των lockdown λόγω της πανδημίας από 4 εταιρείες και παρουσιάζει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που θα μπορούσαμε να δούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Πως σου φαίνεται;
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center