2 φωτογραφίες »

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας οι πελάτες κοιτούν τα αυτοκίνητα που τους ενδιαφέρουν.

Αύξηση πωλήσεων με νέους τρόπους στην Κίνα

1.623 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2020)

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τη πανδημία ωστόσο η επιστροφή της στην κανονικότητα είναι ήδη γεγονός. Αυτό αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα στον χώρο του αυτοκίνητου με ανοδικές πωλήσεις και πολλές διαφορετικές λύσεις στον τρόπο αγοράς των νέων προϊόντων.

«Οι κρίσεις γενούν λύσεις» λέει το ρητό και η Κίνα το απέδειξε. Η αυτοκινητοβιομηχανία της ασιατικής χώρας ήταν η πρώτη που αντιμετώπισε προβλήματα, ωστόσο αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν. Μάλιστα για να επανέλθει η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς χρησιμοποίησε κάποιες καινοτόμες λύσεις, μερικές από τις οποίες έχουμε ήδη εφαρμόσει στην Ελλάδα.
 
Σε αυτές δεν υπάγεται η υπαίθρια έκθεση αυτοκινήτων της SAIC (φωτό) που έλαβε χώρα στη Σαγκάη από 1 έως 10 Μαΐου. Εκεί οι καταναλωτές επωφελούνταν από σημαντικές εκπτώσεις σε περίπτωση αγοράς που έφταναν μέχρι και το 45%. Μάλιστα τέτοιες ενέργειες υπολογίζεται πως θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, οι οποίες για το μήνα Απρίλιο -και μετά από σχεδόν δύο χρόνια- είδαν ένα +4,4%.
 
Όπως προαναφέραμε σε αυτό έπαιξαν ρόλο και άλλοι τομείς ένας από τους οποίους έχει ήδη εφαρμοστεί στη χώρα μας. Οι Online πωλήσεις. Ήδη σας έχουμε ενημερώσει πως πολλές εταιρείες στην Ελλάδα έχουν εφαρμόσει και βελτιώσει την αγορά Ι.Χ. μέσω ίντερνετ, ενώ το ίδιο φυσικά έχει συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα η παραγωγή νέων μοντέλων δεν σταματά, με τις διαδικτυακές παρουσιάσεις να είναι πλέον της μόδας. Αυτό επιτρέπει στις μάρκες να διαφημίζουν με άνεση και όποτε αυτές επιθυμούν όλα τα νέα προϊόντα.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στελέχη της VW που έχουν εξετάσει το προφίλ των κινέζων καταναλωτών αναφέρουν πως αναδύεται ένα νέο είδος πελάτη, που επιθυμεί να αγοράσει μοντέλο για να αποφύγει τους κινδύνους μόλυνσης στις δημόσιες συγκοινωνίες. Σημειώστε πως πολλοί από αυτούς αγοράζουν Ι.Χ. για πρώτη φορά και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι νέοι τρόποι προώθησης και πώλησης που αναφέραμε νωρίτερα.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda