Πέφτει η αυλαία για την Lamborghini Huracan με την έκδοση STJ

2.040 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2024)
Πέφτει η αυλαία για την Lamborghini Huracan με την έκδοση STJ
2 Φωτογραφίες »

- Θα κατασκευαστούν μόνο 10 αυτοκίνητα
- Ατμοσφαιρική με 640 άλογα και πολύ αεροδυναμική
- Σε 2 χρώματα και ειδικές πλακέτες που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε αυτοκινήτου

Θα κατασκευαστούν μόνο 10 αυτοκίνητα

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν λέει ένα ρητό. Έτσι και με την Lamborghini Huracan, αλλά και τους κινητήρες V10. Η έλευση της έκδοσης Super Trofeo Jota (βασίζεται στην Huracan STO) θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» του μοντέλου. Μόλις δέκα θα είναι τα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν και όπως μας έχουν ήδη ενημερώσει οι Ιταλοί, όλα έχουν βρει τους νέους ιδιοκτήτες τους από το περασμένο έτος.

Ατμοσφαιρική με 640 άλογα και πολύ αεροδυναμική

Το ότι θα είναι η τελευταία έκδοση του μοντέλου, δε συνάδει με το ότι θα είναι και η ισχυρότερη. Η STJ φορά έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,2 λτ. με ισχύ 640 ίππους και 565 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Τούτου λεχθέντος, η βασικότερη αλλαγή στα μηχανικά μέρη, είναι αυτή των τεσσάρων ρυθμιζόμενων αμορτισέρ που προέρχονται από αγωνιστικά αυτοκίνητα. Τα αμορτισέρ κουμπώνουν σε τροχούς 20 ιντσών, οι οποίοι «τυλίγονται» με λάστιχα Potenza Race της Bridgestone. Το αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει νέα ρύθμιση για την μεγάλη πίσω αεροτομή και εξαρτήματα από ανθρακονήματα στον προφυλακτήρα που την κάνουν 1 δευτερόλεπτο ταχύτητερη από την Huracan STO στην πίστα Nardo της Ιταλίας.

Σε 2 χρώματα και ειδικές πλακέτες που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα κάθε αυτοκινήτου

Η χρωματική παλέτα της STJ δεν έχει πληθώρα επιλογών, καθώς θα μπορούμε να την εντοπίζουμε σε δύο αποχρώσεις, σε μπλε αμάξωμα, μαύρη οροφή και πινελιές από κόκκινο και λευκό και γκρίζο αμάξωμα, μαύρη οροφή και οι ερυθρόλευκες λεπτομέρειες. Η καμπίνα εμπεριέχει μια πλάκα ανθρακονήματος με το λογότυπο «1 από τις 10», ώστε να αναδειχθεί η μοναδικότητα της κάθε STJ. 

Mercedes
test center