3 φωτογραφίες »

Tο Tiguan X υιοθετεί διαφορετικά φώτα πίσω από το κανονικό Tiguan.

Αυτό είναι το κουπέ Volkswagen Tiguan

6.541 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2020)

Η κουπέ εκδοχή του Volkswagen Tiguan, το Tiguan X αποκαλύφθηκε στις πρώτες επίσημες εικόνες, δείχνοντας μας χωρίς καμία αμφιβολία τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά.

Αν και το μοντέλο που φωτογραφίζεται πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά της Κίνας, οι ομοιότητες με το ευρωπαϊκών προδιαγραφών Tiguan στο εμπρόσθιο μέρος είναι υπαρκτές, κάτι που φυσικά δεν ισχύσει από τη μέση και πίσω, λόγω του διαφορετικού της έκδοσης. Για να επιτευχθεί ο κουπέ σχεδιασμός, πηγαίνοντας προς τα πίσω η γραμμής της οροφής μειώνεται δραματικά για να φτάσουμε σε μία λεπτεπίλεπτη αεροτομή που δεσπόζει στην πόρτα του χώρου αποσκευών.
 
Μένοντας στο πίσω μέρος το Tiguan X υιοθετεί διαφορετικά φώτα πίσω από το κανονικό Tiguan, με μια ξεχωριστή υπογραφή και μια φωτεινή μπάρα που τα ενώνει. Το «Tiguan X» εφαρμόζεται στη μέση της λωρίδας, ενώ στην πίσω πόρτα βρίσκεται επίσης το κινεζικό όνομα του μοντέλου στα αριστερά και η έκδοση στα δεξιά.
 
Όπως λοιπόν μπορούμε να διακρίνουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πρόκειται για το «380 TSI 4Motion» έκδοση R- Line που θα αποτελέσει την κορυφαία στην ανατολική χώρα. Τροφοδοτείται από τον τούρμπο κινητήρα βενζίνης 2λιτρων, με ισχύ 220 ίππους και 380 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και 4Motion σύστημα τετρακίνησης. Στη βάση της γκάμας λέγεται πως θα βρίσκεται ο ίδιος 2λιτρος TSI αλλά με ισχύ 186 ίππων και 330 Nm ροπής, συνδεδεμένος με το ίδιο DCT κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Το Tiguan X βασίζεται στο μακρύ μεταξόνιο του Tiguan και οι διαστάσεις του είναι: Μήκος 4.764 χιλιοστά, πλάτος 1.859 χιλιοστά και ύψος 1.628 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.791 χιλιοστά. 
 
Το VW Tiguan X θα κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα αργότερα φέτος και στη συνέχεια μένει να φανεί αν θα έρθει και στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που εν τέλει το μοντέλο έρθει και στα μέρη μας είναι πολύ πιθανό ότι η σύνθεση των κινητήρων να είναι διαφορετική.   

PEUGEOT NEW EVANS
4green