Νέο Rivian R2: Αποκάλυψη για το αντί-Tesla Model Y

2.938 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2024)
Νέο Rivian R2: Αποκάλυψη για το αντί-Tesla Model Y
5 Φωτογραφίες »

- Ηλεκτρικό SUV, αντίπαλο του Tesla Model Y με τιμή γύρω στα 41.000 ευρώ
- Boxy σχεδίαση με φαρδιές LED λωρίδες
- Με ένα, δύο ή τρία μοτέρ και αυτονομία 483 χλμ
- Δύο μεγάλες οθόνες στην καμπίνα, 11 κάμερες και πέντε ραντάρ

Ηλεκτρικό SUV, αντίπαλο του Tesla Model Y με τιμή γύρω στα 41.000 ευρώ

Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε το Rivian R2. Ο λόγος για ένα νέο ηλεκτρικό SUV, το οποίο στοχεύει να μπει απέναντι από το Tesla Model Y. Σχεδιασμένο να μπει στην αγορά το 2026, η Rivian υπόσχεται προσιτή τιμή αγοράς για το R2, το οποίο και υπολογίζει να προσφέρει στην αγορά των ΗΠΑ από 45.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 41.000 ευρώ. Μαζί με το R2 η Rivian αποκάλυψε επίσης τα R3 και R3X

Boxy σχεδίαση με φαρδιές LED λωρίδες

Το Rivian R2 έχει μήκος 4.715 χλστ. και ύψος 1.700 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του εκτείνεται στα 2.935 χλστ. Η σχεδίασή του είναι τετραγωνισμένη, με το μπροστινό μέρος να ξεχωρίζει από την φαρδιά φωτιζόμενη LED λωρίδα, αλλά και τα στρογγυλεμένα κάθετα φωτιστικά σώματα. Στο πλάι οι επιφάνειες είναι εξαιρετικά ομαλές, ενώ το πίσω μέρος ακολουθεί το μπροστινό λαμβάνοντας με τη σειρά του μία φαρδιά φωτιζόμενη LED λωρίδα, αντί φωτιστικών σωμάτων.

Με ένα, δύο ή τρία μοτέρ και αυτονομία 483 χλμ.

Η Rivian θα εξοπλίζει το R2 με έναν, δύο ή και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες. Αν και δεν αναφέρει κανένα στοιχείο για την ιπποδύναμη, στην ισχυρότερη έκδοση με τους τρεις κινητήρες υπόσχεται το 0-96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Ανεξάρτητα από τα ηλεκτρικά μοτέρ που θα το εξοπλίζουν, η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 483 χλμ., σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία. Όταν χρειαστεί φόρτιση το Rivian R2 θα μπορεί να γεμίσει την μπαταρία του από το 10 έως το 80% μέσα σε 30 λεπτά, σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης DC.

Δύο μεγάλες οθόνες στην καμπίνα, 11 κάμερες και πέντε ραντάρ

Από κει και πέρα, το R2 εξοπλίζεται με 11 κάμερες και πέντε αισθητήρες ραντάρ, προκειμένου να λειτουργούν πολλά και διαφορετικά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Η αμερικανική φίρμα δεν έγινε συγκεκριμένη, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως το R2 θα διαθέτει συστήματα αυτόνομης οδήγησης τρίτου επιπέδου. Στην καμπίνα του Rivian R2 θα υπάρχουν δύο οθόνες, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία οθόνη για το infotainment, αρκετά μεγαλύτερη σε μέγεθος, χωρίς όμως η μάρκα να ανακοινώσεις τις ίντσες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
KIA