Νέο Rivian R3: Μικρότερο του R2, έρχεται σπορ έκδοση R3X
8 Φωτογραφίες »

Νέο Rivian R3: Μικρότερο του R2, έρχεται σπορ έκδοση R3X

2.794 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2024)

- Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το R2
- Boxy σε σχεδιασμό με πολλά κοινά στοιχεία με το R2
- Έχει δύο ψηφιακές οθόνες στο εσωτερικό
- Έρχεται στο μέλλον σπορ έκδοση R3X

Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το R2

Σε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε προχώρησε η Rivian καθώς την ίδια ημέρα που παρουσίασε το νέο μεσαίο R2 με μήκος 4,7 μέτρα, αποκάλυψε επίσης το ολοκαίνουριο R3. Το R3 τοποθετείται σε μέγεθος κάτω από το R3 και δηλώθηκε με μεταξόνιο 2.800 χλστ., είναι δηλαδή 135 χλστ. πιο κοντό, αν και είναι βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα.

Boxy σε σχεδιασμό με πολλά κοινά στοιχεία με το R2

Όσον αφορά την σχεδίασή του, το R3 μοιάζει πολύ με το R2, αφού υιοθετεί τον ίδιο πρόβολο (ίδια γραμμή καλύπτει το μπροστινό μέρος και δίνουν το παρών επίσης δύο στρογγυλά φώτα τοποθετημένα κάθετα) και στο πίσω μέρος, έχει και αυτό μια κόκκινη φάσα μέσα στην οποία τοποθετούνται τα φωτιστικά σώματα, αν και αυτή την φορά είναι σαφώς πιο χοντρή και λιγότερο φουτουριστική. Συνολικά, η σχεδίαση του Rivian R3 είναι εξαιρετικά boxy, έχει οροφή χωρίς κλίση και στις πόρτες βλέπουμε πως τα χερούλια είναι χωμένα, ώστε να μην επηρεάζεται η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου στο ελάχιστο.

Έχει δύο ψηφιακές οθόνες στο εσωτερικό

Στο εσωτερικό, η καμπίνα χαρακτηρίζεται μινιμαλιστική και περιλαμβάνει δύο πλήρως ψηφιακές οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα infotainment, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό το μέγεθός τους. Η οροφή του είναι πανοραμική, ενώ ο CEO της Rivian, RJ Scaringe δήλωσε πως το αυτοκίνητο έχει δύο ντουλαπάκια αλλά και πως τόσο τα μπροστινά όσο και τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως.

Έρχεται στο μέλλον σπορ έκδοση R3X

Η Rivian στο μέλλον θα φέρει και μια πιο σπορ έκδοση του R3, το R3X, το οποίο θα προσφέρει περισσότερη ιπποδύναμη και θα έχει μοναδικά στοιχεία στην εμφάνισή του που θα το κάνει να ξεχωρίζει. Πιθανότατα, θα εξοπλίζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, την στιγμή που οι απλές εκδόσεις θα συνδυάζονται είτε με ένα είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες.

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL