2 φωτογραφίες »

Αυτόνομες μετακινήσεις μέχρι το 2025 λέει η VW

1.588 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2021)

Μία σειρά από νέες κινήσεις με σκοπό να αναπτύξει ακόμα περισσότερο και γρηγορότερα τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης ανακοίνωσε η Volkswagen, η οποία υποστηρίζει πως μέχρι το 2025 η αυτόνομη κινητικότητα σε οχήματα θα είναι γεγονός.

Στην επόμενη φάση της έρευνας και της ανάπτυξης των αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης, χωρίς δηλαδή να παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας κατά την οδήγηση, περνά πλέον η Volkswagen. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στη νέα φάση θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο αμιγώς ηλεκτρικό ID. Buzz πρωτότυπα του οποίου έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και αρκετό καιρό.

 
Φυσικά μεγάλο μερίδιο στο συγκεκριμένο τομέα έχει η Argo, ο κύριος συνεργάτης της VW πάνω στο συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα εντός του χρόνου η Argo πρόκειται να ανοίξει μία νέα εγκατάσταση δοκιμών στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου και θα βάλει στο δρόμο αυτόνομες εκδόσεις του επερχόμενου ID. Buzz για χρήση σε υπηρεσίες car sharing. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιες κινήσεις έχουμε ήδη δει από την Argo στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, τη Φλόριντα και το Ώστιν του Τέξας.
 
Εν τω μεταξύ, η Moia, η δεύτερη συνεργαζόμενη εταιρεία με τη Volkswagen πάνω στις αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης, μέχρι το τέλος του 2021 θα έχει ξεκινήσει στο Αμβούργο τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Η εκτεταμένη έρευνα της VW περιλαμβάνει δοκιμές βασικών τεχνολογιών όπως lidar, radar και κάμερες, οι οποίες αρχικά θα δοκιμαστούν σε επαγγελματικά οχήματα όπως το ID Buzz, όμως με την πάροδο του χρόνου θα περάσουν και σε επιβατικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.
 
Ο στόχος της Volkswagen είναι να προσφέρει αυτόνομες επιλογές συνεπιβατισμού (ride pooling) σε παγκόσμια κλίμακα έως το 2025. Πλέον δεν έχει παρά να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα προκειμένου να δούμε τους πρώτους επιβάτες να κάνουν βόλτα χωρίς οδηγό μέσα στο ID Buzz.  

NEO PROACE
NISSAN