Ο PureTech κινητήρας της Peugeot που εφοδιάζει το 3008, αποδίδει 130 ίππους και διακρίνεται για την οικονομία και τις καλές του επιδόσεις.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο PureTech κινητήρας της Peugeot που εφοδιάζει το 3008, αποδίδει 130 ίππους και διακρίνεται για την οικονομία και τις καλές του επιδόσεις.

Κινητήρες-Επιδόσεις: Καλύτερος ο «μικρότερος»

242.178 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2017)

Με το downsizing να έχει περάσει και στα premium, τα 3 αυτοκίνητα του συγκριτικού εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που διαθέτει η εκάστοτε εταιρεία. Ο μεγαλύτερου κυβισμού (1,5 λτ.) και απόδοσης κινητήρας της X1 είναι τρικύλινδρος και αποδίδει 136 ίππους, ενώ ο αντίστοιχος 3κύλινδρος αλλά 1,2 λτ. κινητήρας του Peugeot 3008, αποδίδει 130 ίππους, έχει όμως την μεγαλύτερη ροπή. To Tiguan εφοδιάζεται με τον γνωστό 1,4 λίτρων TSI της VW που αποδίδει 125 ίππους και είναι τετρακύλινδρος. Στο πεδίο των μετρήσεων, η BMW Χ1 στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο, έχει ένα πλεονέκτημα στις επιταχύνσεις εν κινήσει εξαιτίας αυτού, με τον κατασκευαστή να δίνει το ίδιο 0-100 χλμ./ώρα. Στην πράξη, το μοτέρ αυτό τραβάει εξαιρετικά από χαμηλά και κινεί σβέλτα το βαρύ αμάξωμα της X1, ωστόσο έχει μια ελαφριά τραχύτητα στην λειτουργία του και «καίει» αρκετά παραπάνω από τις τιμές του κατασκευαστή σε πραγματικές συνθήκες. Ο TSI κινητήρας του Tiguan αρκεί για την εύκολη κίνησή του και χαρακτηρίζεται ο πιο πολιτισμένος (ως 4κυλίνδρος) και εκείνος που έχει πιο ευρύ φάσμα περιστροφής. Συγκριτικά πάντως, ξεχωρίζουμε τον εντυπωσιακό για άλλη μια φορά 1,2 λτ. (PureTech) κινητήρα του 3008, τόσο για τις επιδόσεις που χαρίζει, όσο κυρίως για την σημαντικά πιο μικρή κατανάλωση που επιδεικνύει σε πραγματικές συνθήκες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center