Την ονομασία του νέου της ηλεκτρικού SUV αλλά και περισσότερα στοιχεία για αυτό έδωσε στη δημοσιότητα η Fisker.

Δίνοντάς του το όνομα Ocean, το επερχόμενο χωρίς ρύπους μοντέλο της Fisker θα αποτελέσει έναν μελλοντικό αντίπαλος για το Tesla Model Y.

Tο όχημα μήκους 4.640 χιλιοστών θα διαθέτει στην οροφή του ηλιακό πάνελ που θα ενισχύσει την απόδοση.

«Βάπτισε» το νέο της SUV η Fisker

1.563 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2019)

Την ονομασία του νέου της ηλεκτρικού SUV αλλά και περισσότερα στοιχεία για αυτό έδωσε στη δημοσιότητα η Fisker, λίγους μήνες πριν αυτό κάνει την επίσημη πρεμιέρα του.


Δίνοντάς του το όνομα Ocean, το επερχόμενο χωρίς ρύπους μοντέλο της Fisker θα αποτελέσει έναν μελλοντικό αντίπαλος για το Tesla Model Y. Το Ocean θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπο μορφή στις 4 Ιανουαρίου του 2020 και αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2022, αν και οι παραγγελίες θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.
 
Σε ότι αφορά το κόστος αυτό στην αγορά των ΗΠΑ θα ξεκινήσει από τις 40.000 δολάρια (περίπου 35.850 ευρώ), ενώ η Fisker ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και μία εφαρμογή για smartphone μέσω της οποίας θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μισθώσουν ένα από τα Ocean για κάποιο χρονικό διάστημα.
 
Τώρα σε ότι αφορά τα μοντέλο στις επιπλέον πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η μάρκα, περιγράφεται ως «το πιο βιώσιμο όχημα του κόσμου» και κάνει χρήση διαφορών ανακυκλωμένων και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, αρκετά από τα οποία έχουν προέλθει από εγκαταλελειμμένα αλιευτικά δίκτυα που έχουν βρεθεί στις θάλασσες.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα μήκους 4.640 χιλιοστών θα διαθέτει στην οροφή του ηλιακό πάνελ που θα ενισχύσει την απόδοση και θα μπορούσε να προσφέρει έως  1.610 χιλιόμετρα ανά έτος. Η αυτονομία του Fisker Ocean που εξοπλίζεται με μπαταρία 80 kWh υπολογίζεται μεταξύ 402-483 χλμ.  

Mercedes
SEAT