Η εικόνα teaser που δημοσίευσε η Pagani.

«Βγάζει μάτι» η αεροτομή του νέου Pagani Huayra R

2.006 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Με θηριώδη αεροτομή που... βγάζει μάτι η Pagani ετοιμάζεται να γράψει ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία της, αφού το νέο Huayra R βρίσκεται προ των πυλών.


Ένα από τα πολυαναμενόμενα μοντέλα της Pagani, το Huayra R, ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει. Όπως φαίνεται η μάρκα έχει καθ` όλα έτοιμο το ιδιαίτερο αυτό supercar και μέσω των social media μας ειδοποίησε να είμαστε σε ετοιμότητα αφού δεν αναμένεται να καθυστερήσει η πλήρης αποκάλυψή του.
 
Συγκεκριμένα, μέσω μίας ανάρτησης στο Facebook η Pagani έδειξε στο κοινό το πίσω μέρος του νέου Huayra R (παρόλο που δεν κατονόμασε το μοντέλο), το οποίο ωστόσο είναι «βυθισμένο» στο σκοτάδι αποκρύπτοντας όλα τα χαρακτηριστικά πλην αυτό της σιλουέτας του. Από το περίγραμμα λοιπόν είναι εμφανές πως η αεροτομή χάρη στο μέγεθός της θα είναι ένα από τα highlights, ενώ οι μεγάλες καμάρες των τροχών και τα επιπλέον αεροδυναμικά πτερύγια «λάμπουν» και αυτά στο σκοτάδι.
 
Οι πληροφορίες σχετικά με το Huayra R είναι ελάχιστες. Ωστόσο αυτό που πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι η ύπαρξη ενός ατμοσφαιρικού V12 κινητήρα. Το μοτέρ θα προέρχεται από την Mercedes-AMG και θα προσφέρει πάνω από 900 ίππους και στροφές ανά λεπτό πέραν το 9.500. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η Pagani δεν θα αποσύρει εντελώς το twin-turbo V12 μοτέρ για το οποίο ήρθε σε συμφωνία με την AMG προκειμένου να το χρησιμοποιεί έως και το 2026.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημη ημερομηνία στην οποία θα γίνει η πρεμιέρα του μοντέλου, αλλά όπως προαναφέραμε στην ανάρτησή της η Pagani ισχυρίζεται πως δε θα αργήσει.

MONTELA