Νέο κάτοχο βρήκε το 10% του ομίλου της McLaren, μέρος του οποίου είναι και η ομάδα της Formula 1.

Βρήκε νέο κάτοχο το 10% της McLaren

1.660 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2018)

Νέο κάτοχο βρήκε το 10% του ομίλου της McLaren, μέρος του οποίου είναι και η ομάδα της Formula 1.

Το ποσό των 203 εκατομμυρίων λιρών (περισσότερα από 231 εκατομμύρια ευρώ) δαπάνησε ο Καναδός επιχειρηματίας Michael Latifi , αγοράζοντας ένα ποσοστό περίπου στο 10% του ομίλου της McLaren, το οποίο περιλαμβάνει και την ομάδα της  Formula 1.
 
Μάλιστα όπως αναφέρει σε δήλωσή της η βρετανική φίρμα «η επένδυση αυτή θα ενισχύει σημαντικά τον ισολογισμό του ομίλου, ενώ παράλληλα θα στηρίξει τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξής του».
Από τη μεριά του ο Latifi, ο οποίος διαχειρίζεται την εταιρεία Sofina Foods του Καναδά, δήλωσε πως υπήρξε θαυμαστής της μάρκας McLaren και των επιχειρήσεων για κάποιο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας πως «Η McLaren είναι ένας μοναδικός οργανισμός στον τομέα των αυτοκινήτων, των αγώνων και της τεχνολογίας με συναρπαστικές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, γι αυτό και έκανα αυτή την επένδυση».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιος του Latifi, Nicholas, αγωνίζεται στη Formula 2, με τη McLaren να δηλώνει ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της συμφωνίας και της αγωνιστικής καριέρας του 22χρονου, ο οποίος βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα είναι και οδηγός ανάπτυξης για την ομάδα Force India που αγωνίζεται στη Formula 1.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως μετά την αγορά του 10% του ομίλου από τον Latifi, η εταιρεία Mumtalakat του Μπαχρέιν παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος της McLaren, με μερίδιο 56%, με την TAG Group η οποία ηγείται από επιχειρηματία Mansour Ojjeh, να ακολουθεί με 14%, ενώ υπάρχουν ακόμα τέσσερις μικροί μέτοχοι.

Toyota
test center