Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου μετράται στα 1.300 κιλά.

Mέχρι και τα Brembo φρένα έχουν αντιγραφεί πλήρως.

Civic Type R από Lego!

2.177 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2019)

320.000 τουβλάκια Lego και 1.300 ώρες χρειάστηκαν για να κατασκευαστεί από το μηδέν ένα Civic Type R σε πραγματικό μέγεθος. Διαβάστε περισσότερα.

Τα φτιαγμένα από Lego αυτοκίνητα έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα της μόδας με όλο και περισσότερες εταιρείες να συνεργάζονται με τέτοιου είδους ομάδες στην δημιουργία τέτοιων μοντέλων.

Αυτή την φορά ήταν η σειρά του νέου Honda Civic Type R να αποκτήσει μια τέτοια έκδοση. Συνολικά χρειάστηκαν να 320.000 τουβλάκια αλλά και περισσότερες από 1.300 ώρες εργασίας από 9 συνολικά άτομα για να γίνει αυτό το φιλόδοξο project πραγματικότητα. Ο βαθμός δυσκολίας μάλιστα ήταν μεγάλος αφού όλοι γνωρίζουν πως το Type R στην τελευταία του γενιά έχει υιοθετήσει νέα, πολύ ριζοσπαστική και ακραία σχεδίαση και η Honda ήθελε να αντιγραφεί το μικρομεσαίο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
 
Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως χρησιμοποιήθηκαν απλά τουβλάκια, χωρίς να χρειαστεί να παραγγελθούν ειδικά κομμάτια. Η κατασκευή έγινε βήμα-βήμα από κάτω προς τα πάνω και, όπως έγινε γνωστό, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να πραγματοποιηθεί η πιστή αντιγραφή των υαλοκαθαριστήρων και της πίσω αεροτομής. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου μετράται στα 1.300 κιλά, κάνοντας το σχεδόν το ίδιο βαρύ με το πραγματικό.

Η Honda θα παρουσιάσει το Civic Type R από Lego για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή στην τηλεοπτική εκπομπή «Lego Masters» της Αυστραλίας.
 

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel