Κάπως έτσι εμπνεύστηκε το νέο Corolla ανεξάρτητος σχεδιαστής.

Corolla αντί Avensis: Μήπως είναι καλύτερα;

18.998 Επισκέψεις στο άρθρο (23/8/2018)

Γιατί θέλει η Toyota να αλλάξει το Avensis και στη θέση του να φέρει ένα μικρότερο μοντέλο; Τι σημαίνει για την Ελλάδα η επιστροφή της Corolla στη θέση του Avensis; Και τελικά μήπως είναι καλύτερα;

Το Avensis είναι ένα απολύτως ευρωπαϊκό μοντέλο. Η Toyota το δημιούργησε και το παρήγαγε μόνο για την Ευρωπαϊκή αγορά. Θα μπορούσε να το εξάγει στην Αμερική και την Ασία, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, όμως προτίμησε να το κρατήσει αμιγώς ευρωπαικό. Γιατί; Γιατί δεν ήθελε να κάνει τους συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι σε ένα παγκόσμιο μοντέλο.

Όμως το Avensis, όπως όλα τα μεσαία μοντέλα, είναι υπό πίεση. Η μεσαία κατηγορία τα τελευταία δέκα χρόνια συρρικνώνεται συνεχώς, με την αγορά να έχει στραφεί στα SUV που κλέβουν τις πωλήσεις χωρίς δείγματα επιστροφής. Η Toyota δεν θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που κάνει στροφή και θα βγει από την κατηγορία. Ούτε η Nissan, ούτε η Honda παράγουν μεσαίο μοντέλο για την Ευρώπη, με μόνη τη Mazda να επιμένει με το 6, ενώ οι Κορεάτες κατασκευαστές έχουν τα μεσαία τους σε παγκόσμια κυκλοφορία για μείωση του κόστους.

Η Toyota με την παρουσίαση του νέου RAV4 δείχνει πως θέλει να μεγαλώσει τη γκάμα των SUV της, οπότε και να πάρει το μερίδιο που της αναλογεί στην κατηγορία, δεν θα αφήσει όμως το Avensis χωρίς αντικαταστάτη.

Στη θέση του επιστρέφει η Corolla. Στο πάτωμα του Auris, με πιο συμπαγείς διαστάσεις, η Corolla θα κρατήσει τις πωλήσεις του Avensis, με στόχο μάλιστα να τις αυξήσει, αφού θα πάρει μερίδιο και από την μικρομεσαία κατηγορία.

Καλύτερα έτσι; Φυσικά. Πρώτα απΆόλα η Corolla έχει διαστάσεις που ταιριάζουν καλύτερα στους ελληνικούς δρόμους. Μετά, ως μικρομεσαίο, δεν πέφτει πάνω στον γερμανικό ανταγωνισμό που σαρώνει τη μεσαία κατηγορία. Και τέλος, λογικά θα είναι φθηνότερη από το Avensis και θα μπορεί να κάνει καλύτερη χρήση των μικρότερων κινητήρων της μάρκας, όπως βλέπουμε και στο Auris.

Δεν είναι καλύτερα λοιπόν; Εσείς τι λέτε; Είστε έτοιμοι για τη νέα Corolla; Είστε έτοιμοι για ένα Toyota οικογενειακό σεντάν με μικρότερους κινητήρες και χαμηλότερη τιμή; Και τελικά συμφωνείτε πως είναι καλύτερα μία Corolla από ένα Avensis; Τι λέτε;

PEUGEOT NEW EVANS
4green