4 φωτογραφίες »

To αμιγώς ηλεκτρικό e-Blast 1.

Dakar: Ηλεκτρικά αγωνιστικά ετοιμάζει η GCK Motorsport

2.146 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2020)

Τα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα θα αντικαταστήσουν τα μοτέρ εσωτερικής καύσης και στο Dakar και για αυτό η GCK Motorsport προετοιμάζει τα ηλεκτρικά της αγωνιστικά οχήματα.


Η GCK Motorsport ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό ώστε να ηγηθεί της επανάστασης στους αγώνες off-road. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια του επόμενου rally Dakar.

Το νέο αγωνιστικό θα έχει την ονομασία e-Blast 1 και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα στο τετραετές πρόγραμμα της GCK με σκοπό να γίνει το πρώτο αγωνιστικό με κυψέλες υδρογόνου στο Dakar του 2024.

Το e-Blast 1 δεν θα αγωνιστεί στο ράλι του Ιανουαρίου, αλλά θα αποκαλυφθεί στο Neom της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, προτού λάβει μέρος σε διάφορους αγώνες off-road που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Το e-Blast 1 τροφοδοτείται από έναν ειδικό ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που περιλαμβάνει μια μπαταρία 150kW με την ιπποδύναμη να φτάνει τα 340 άλογα. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στην πλαίσιο που κέρδισε το Dakar το 2018 με οδηγό τον Carlos Sainz.

Παράλληλα με το e-Blast 1, η GCK Motorsport συνεργάζεται με μια σειρά από «αδελφές» εταιρείες όπως η GCK Technology και η GCK Energy για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου με κυψέλες υδρογόνου. To αγωνιστικό αυτό θα παρουσιαστεί το 2022, θα τρέξει σε επιλεγμένες διαδρομές το 2023 και το 2024 θα είναι έτοιμο να αγωνιστεί στο rally Dakar.

Τέλος, η GCK λέει ότι το αυτοκίνητο θα είναι επίσης εμπορικά διαθέσιμο σε ιδιωτικές ομάδες.
 

Toyota
moto