H teaser εικόνα της VW για το ανανεωμένο Polo.

Δεν αργεί το ντεμπούτο του ανανεωμένου VW Polo

3.227 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

To ανανεωμένο Polo θα κάνει ντεμπούτο τις επόμενες μέρες με σχεδίαση που θα το κάνει να μοιάζει περισσότερο με το νέο Golf. Mυστήριο παραμένει εάν θα λάβει ήπια υβριδικές εκδόσεις. Μάθετε πότε κάνει ντεμπούτο και όλα όσα ξέρουμε μέχρι αυτή την στιγμή.

Λίγες μέρες αφότου παρουσιάστηκε επίσημα το ανανεωμένο SEAT Ibiza, η Volkswagen ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο για το αδελφό μηχανικά Polo. Η πρόταση της Volkswagen στη κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης θα κάνει το ντεμπούτο της επίσημα στις 22 Απριλίου και η μάρκα δημοσιευσε μια teaser φωτογραφία του μοντέλου για να δώσει μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Σε σχέση με το τωρινό Polo, η ανανεωμένη έκδοση θα ξεχωρίζει από την μικρή μπάρα, όπως συμβαίνει στο μεγαλύτερο Golf, που θα ενώνει τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, στη άκρη των οποίων βλέπουμε επίσης νέο σχέδιο σε σχήμα boomerang. Eπίσης, κάποιες κατασκοπευτικές εικόνες που ήρθαν στο φως το προηγούμενο διάστημα δείχνουν πως το Polo facelift, στο πίσω μέρος, θα διατηρήσει τα κυρίως φωτιστικά του σώματα, ωστόσο δίπλα τους θα υπάρξει μια μικρή «επέκταση» με ένα επιπλέον μικρό κομμάτι που θα είναι τοποθετημένο πάνω στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ.

Με δεδομένο πως το ανανεωμένο Ibiza δεν έλαβε κάποια ήπια υβριδική έκδοση, μειώνονται οι πιθανότητες να δούμε το Polo να υιοθετεί κινητήρια σύνολο με ηλεκτρική βοήθεια, ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Θυμίζουμε πως στο Ibiza, η παλέτα κινητήριων συνόλων αποτελείται από επιλογές βενζίνης από 80 έως 150 άλογα είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο DSG. Ο τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός του 1,0 λίτρου αποδίδει 80 άλογα και 93 Νm ροπής και συνδυάζεται μόνο με μηχανικό κιβώτιο, ο 1.000άρης TSI διατίθεται σε έκδοση με 95 ίππους και μηχανικό κιβώτιο και 110 ίππους με χειροκίνητη ή αυτόματη DSG μετάδοση. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1.500άρης TSI των 150 ίππων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την TGI έκδοση των 90 PS με το φυσικό αέριο που προσφέρει μεγάλη αυτονομία.

Ακόμα, μένει να δούμε εάν το ανανεωμένο Polo θα λάβει τη νέα μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment που έλαβε το Ibiza με μέγεθος 8,25 ίντσες και προαιρετικά 9,2 ίντσες. Η SEAT ανέφερε επίσης πως η νέα θέση που έχει στην καμπίνα επιτρέπει στον οδηγό να μην τραβά τα μάτια του από το οδόστρωμα και πως βελτιώνει την εργονομία της καμπίνας.

Μετά την ανανέωση του Polo, το επόμενο βήμα του VW Group θα είναι η παρουσίαση της ολοκαίνουριας Fabia και το φρεσκάρισμα του A1 Sportback.
 

Toyota
moto