2 φωτογραφίες »

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως δείχνουν το ανανεωμένο Polo σε δοκιμές.

Πιο Golf από ποτέ το ανανεωμένο VW Polo

13.484 Επισκέψεις στο άρθρο (11/1/2021)

Το ανανεωμένο Polo που θα έρθει μέσα στο 2021 θα έχει πολλά κοινά στοιχεία από το Golf στην σχεδίαση του και θα ενισχυθεί με ήπια υβριδικές εκδόσεις.


To έκτης γενιάς Volkswagen Polo συμπληρώνει το 2021 τέσσερα χρόνια ζωής και πλέον οι φήμες οργιάζουν πως η εταιρεία ετοιμάζεται να προσφέρει ένα καλό φρεσκάρισμα στον εκπρόσωπο της στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών για να ανταποκριθεί στον μεγάλο ανταγωνισμό που περιλαμβάνει πλέον τα νέα Peugeot 208, Τοyota Yaris, Opel Corsa αλλά και πολλά ακόμη μοντέλα.

Tώρα, το ανανεωμένο VW Polo φαίνεται πως «συνελήφθη» από τον κατασκοπευτικό φακό των φωτογράφων, ενώ δοκιμαζόταν σε χειμερινές συνθήκες σε κάποιο μέρος της Ευρώπης που δεν έχει αποκαλυφθεί. Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα ωστόσο είναι ότι η Volkswagen θέλει να προσφέρει στην ανανεωμένη έκδοση του Polo πολλά στοιχεία από το μεγαλύτερο Golf.

Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος, το Polo facelift φαίνεται πως θα διατηρήσει τα κυρίως φωτιστικά του σώματα, ωστόσο δίπλα τους θα υπάρξει μια μικρή «επέκταση» με ένα επιπλέον μικρό κομμάτι που θα είναι τοποθετημένο πάνω στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ. Τα πίσω φώτα λοιπόν θα αλλάξουν σχήμα και θα μοιάσουν περισσότερο σε αυτά του Golf.

Oι ομοιότητες με το μικρομεσαίο της φίρμας δεν θα σταματήσουν εκεί αλλά θα είναι ορατές, έστω και σε μικρότερο βαθμό και στον πρόβολο του αυτοκινήτου. Τα εμπρός φώτα, αν και θα είναι παραμείνουν πιο μεγάλα από αυτά του Golf, θα έχουν όμοια σχεδίαση ενώ, η γρίλια του αυτοκινήτου θα γίνει πιο λεπτή.

Στο κομμάτι των κινητήριων συνόλων, είναι πιθανό να προστεθούν μία ή και περισσότερες ήπια υβριδικές εκδόσεις με βάση των 1.500άρη TSI κινητήρα των 150 ίππων αλλά το ενδεχόμενο διάθεσης κάποιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης είναι απίθανο, αφού η μάρκα διαθέτει την αμιγώς ηλεκτρική οικογένεια μοντέλων ID για αυτή τη δουλειά. Φυσικά, θα συνεχίσει να προσφέρεται επίσης σε βενζίνη, diesel αλλά και σε έκδοση με φυσικό αέριο.

Τo ανανεωμένο VW Polo αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2021.
 

SPRING SEAT
NISSAN