3 φωτογραφίες »

Δεν θα είναι κλώνος του BRZ το νέο Toyota GR 86

2.442 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2021)

H Toyota καθυστερεί την παρουσίαση του νέου GR 86 ώστε να καταφέρει να του προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και να μην είναι απλά ένας κλώνος του Subaru BRZ, παρά το γεγονός πως αναπτύχθηκαν μαζί.

Το νέας γενιάς BRZ έχει παρουσιαστεί εδώ και λίγους μήνες, ωστόσο ο Διόσκουρος του, το GR 86, δεν έχει αποκαλυφθεί, αν και είναι ευρέως γνωστό πως τα δύο μοντέλα αναπτύχθηκαν μαζί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία, η Toyota καθυστερεί το ντεμπούτο του νέου της sportscar ώστε να είναι σίγουρη πως το GR 86 δεν θα είναι ένας κλώνος του Subaru BRZ αλλά θα έχει τα δικά μου μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Toyota Αkio Toyoda φέρεται να είπε στην ομάδα που αναπτύσσει το GR 86 να κάνει το αυτοκίνητο καλύτερο από το BRZ και για αυτόν τον λόγο, φαίνεται πως η παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει το επόμενο έτος. Οι τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν βελτιώσεις είναι συγκεκριμένοι και περιλαμβάνουν κυρίως την κλιμάκωση του κιβωτίου ή το προγραμματισμό του εγκεφάλου του κινητήρα.

Μεγάλες αλλαγές δεν πρέπει να περιμένουμε σε ό,τι αφορά την σχεδίαση του αυτοκινήτου καθώς οι μόνες διαφοροποιήσεις θα έχουν να κάνουν πιθανότατα με τον προφυλακτήρα και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Θυμίζουμε πως η ισχύς του νέας γενιάς BRZ πηγάζει από έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα 2,4 λίτρων που παράγει 231 άλογα και 249 Nm ροπής, κάτι που το κάνει περίπου 11% πιο ισχυρό από το 2λιτρο της προηγούμενης γενιάς. Η μετάδοση είναι είτε χειροκίνητη 6 σχέσεων είτε αυτόματη με paddles πίσω από το τιμόνι, ενώ το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης θα προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό.
 

Mercedes
Audi