Κακά μαντάτα έρχονται για όσους περίμεναν από την Audi να κατασκευάσει το RS1.

Δεν θα γίνει Audi RS1

1.838 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2020)

Κακά μαντάτα έρχονται για όσους περίμεναν από την Audi να κατασκευάσει το RS1, καθώς κάτι τέτοιο δε θα συμβεί!


Η Audi έχει κατασκευάσει ήδη πολλά RS μοντέλα, ενώ έχει ανάψει το «πράσινο φως» για να ακολουθήσουν και άλλα. Ωστόσο μέσα σε αυτά δεν θα βρίσκεται το RS1 Sportback προς απογοήτευση όλων όσων περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα την ίδια μοίρα θα έχει και το S1, με την είδηση αυτή να επιβεβαιώνεται από τον διευθυντής της εταιρείας Julius Seebach.
 
Το στέλεχος της γερμανικής φίρμας μίλησε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας πως ο πεντακύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο της «καρδιάς» των RS μοντέλων. Παράλληλα σημείωσε πως η μάρκα δεν σκοπεύει να επενδύσει σε ένα τετρακύλινδρο μοτέρ που χρειάζεται για να έρθει στη ζωή το RS1, κάνοντας γνωστό με αυτό τον τρόπο πως το A1 θα παραμείνει ως έχει στην έκδοση 40 TFSI.
 
Στην προαναφερθείσα έκδοση το μοντέλο εξοπλίζεται από τον 2λιτρο κινητήρα του Polo GTI που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει 200 άλογα, 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτά και τελική ταχύτητα 235 χλμ./ώρα.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο πεντακύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων θα βρεθεί και στο επόμενο RS3, όταν αυτό κάνει την εμφάνισή του. Ο Julius Seebach επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ιπποδύναμη, η οποία λέγεται πως θα σπάσει τα «φράγμα» των 400 ίππων.

ELASTIKA 2024
Audi