Αυτό είναι το Rivian R1S.
2 Φωτογραφίες »

Αυτό είναι το Rivian R1S.

Διαρροή: Το Rivian R2 θα κάνει το ντεμπούτο του στις 7 Μαρτίου

2.018 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2024)

- Θα παρουσιαστεί στη Καλιφόρνια στις 7 Μαρτίου
- Πιθανότατα θα έχει δυνατότητες off-road και σύστημα τετρακίνησης
- Θα κοστίζει από 37 χιλιάρικα

Θα παρουσιαστεί στη Καλιφόρνια στις 7 Μαρτίου

Γνωρίζαμε από καιρό ότι η Rivian σχεδιάζει μια μικρότερη και φθηνότερη έκδοση των R1 T και S, με όνομα R2, ώστε να ανταγωνιστεί τα Tesla Model Y, το Volvo EX30 και το Ford Mustang Mach-E. Πρόσφατα, η Rivian υπέβαλε αίτηση για άδεια χρήσης τμήματος του Laguna Main Beach Park της Καλιφόρνιας προκειμένου να εμφανίσει έξι ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου. Το σημαντικότερο όμως ήταν το γεγονός ότι το έγγραφο της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής αποκάλυψε και ένα διάγραμμα με την ένδειξη "Rivian R2 Launch".

Πιθανότατα θα έχει δυνατότητες off-road και σύστημα τετρακίνησης

Το εάν το νέο R2 θα έχει τις ίδιες δυνατότητες εκτός δρόμου με το R1T είναι ένα μυστήριο αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, φαίνεται πιθανό ότι θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης AWD (All Wheel Drive), το οποίο θα καθιστά πιο άνετη την εκτός δρόμου οδήγηση.

Θα κοστίζει από 37 χιλιάρικα

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, προβλέπεται να κοστίζει από 40.000 έως 60.000 δολάρια (δηλαδή από περίπου 36.892 έως 55.338 ευρώ με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), σε αντίθεση με το R1 που κοστίζει από 80.000 δολάρια. Η είδηση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Rivian R2 έρχεται στο φως μετά από μια άλλη διαρροή ότι η Tesla θα αρχίσει να παράγει το επερχόμενο Model 2 από το 2025. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να μάθουμε πολλά περισσότερα για το νέο R2 στις 7 Μαρτίου.

test center
kia