• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Διημερίδα για τις ευφυείς μεταφορές στην Ελλάδα

Διαβάστηκε από 2685 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/12/2018
 

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas), διοργανώνει την 4η Διημερίδα του με θέμα «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα», η οποία πραγματοποιείται στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τις δυνατότητες ανάπτυξης και χρήσης των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ΕΣΜ) στην Ελλάδα, να αναδείξει τα συνεπακόλουθα οφέλη και να αποτελέσει ένα σημαντικό forum συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και εταιριών, προς την επίτευξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης, πάντα με γνώμονα την αύξηση της ασφάλειας στις μεταφορές, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η Διημερίδα, της οποίας το AutoΤρίτη είναι χορηγός επικοινωνίας, απευθύνεται συγκεκριμένα σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς (τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα,  κατασκευαστές,  διαχειριστικές αρχές και άλλους επαγγελματίες) αλλά και στους τελικούς χρήστες, που θα ήθελαν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις συζητήσεις για το μέλλον των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών της χώρας.
 
Τις εργασίες της Διημερίδας θα εγκαινιάσουν με τις ομιλίες τους οι:
  • Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νικόλαος Μαυραγάνης
  • Policy Officer της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Communications Networks, Content and Technology (DG CNECT), κα Zoi Sagia
  • Πρόεδρος της ERTICO-ITS Europe, Αντιπρόεδρος της ΙΤS Hellas και Διευθυντής Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, Δρ. Αγγελος Αμδίτης
  • η Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης της ERTICO-ITS Europe,  Δρ. Johanna Tzanidaki, ο Πρόεδρος του φορέα HELLASTRON, Πρόεδρος της ASECAP αλλά και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» κος Βασίλης Χαλκιάς
  • Διευθυντής του ΕΚΕΤΑ-ΙΜΕΤ, Εθνικός εκπρόσωπος Horizon 2020 & και προεδρεύων των Εθνικών εκπροσώπων Η2020, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης.
Στη συνέχεια πλήθος ξένων και Ελλήνων ομιλητών θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των ΕΣΜ, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, θα προσδιορίσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και θα συζητήσουν πιθανές λύσεις και μελλοντικά βήματα στο πλαίσιο πέντε Συνεδρίων, δύο Συζητήσεων Στρογγυλής Τραπέζης και μιας Ανοιχτής Συζήτησης. 
 
Η φετινή διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν και σχετικά με τα διαθέσιμα διαδικτυακά προγράμματα εκμάθησης της καινοτόμου πλατφόρμας Capital, για την κατάρτιση των επαγγελματιών στο τομέα της ανάπτυξης των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS). Η ενημέρωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο σχετικού εκπαιδευτικού σεμιναρίου στις 18 Δεκεμβρίου.
 
Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας θα πραγματοποιηθεί και παράλληλη έκθεση, με τη συμμετοχή φορέων, εταιρειών και ερευνητικών δράσεων, στην οποία  θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες και οι πιο πρόσφατες ερευνητικές εξελίξεις στο χώρο των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, του Ινστιτούτου Logistics Management Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Logistics και των Ευρωπαϊκών έργων Capital και Cog-Lo. Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι ο φορέας Hellastron και χορηγοί η Αnytime Online και το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ.

Tα πιο γρήγορα μικρομεσαία στα 19.000 ευρώ

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Αποκλειστικό: Νέο VW Tiguan

Αλκοόλ & οδήγηση: Μπορείς να οδηγήσεις την επόμενη μέρα;

Η κίνηση στους δρόμους

Γιατί το τρέχον Captur αξίζει προσοχής;

Citroen C3 Aircross vs Peugeot 2008 vs Renault Captur

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Αποκλειστικό: Νέο Audi eQ3

Πέθανε η «κούρσα» ή πέθανε μόνο η φθηνή «κούρσα»;

Είναι το πρώτο ΤΤ έτοιμο να γίνει κλασσικό;

Αυτόματο vs Μηχανικό κιβώτιο

Diesel ή βενζίνη;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »