Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Oι βενζινοκίνητες εκδόσεις των Crossover με κινητήρες έως 1,6 λτ. προσφέρουν πολύ καλή απόδοση, σε συνδυασμό με οικονομία.

Οι διαφορές μεταξύ ενός Crossover και ενός συμβατικού μικρομεσαίου είναι ορατές στη φωτογραφία: Αριστερά, το Mitsubishi ASX με την απόσταση από το έδαφος στα 195 χλστ. και δεξιά το Honda Civic στα 140 χλστ.

Δικίνητα Crossover βενζίνης έως 1,6 λτ.

58.212 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/5/2013

Στο διττό χαρακτήρα των Crossover, οι βενζινοκίνητες εκδόσεις με κινητήρες έως 1,6 λτ. προσφέρουν πολύ καλή απόδοση χωρίς να έχουν μεγάλες απαιτήσεις από το «πορτοφόλι» του ιδιοκτήτη τους.

 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα, που πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές, είναι τα Dacia Duster 1,6, Mitsubishi ASX 1,6 και Ford Kuga 1,6 EcoBoost.


Τι προσφέρουν σε σχέση με τα μικρομεσαία; «Αέρας» υπεροχής!
Τα Crossover, ειδικά αυτά της μικρομεσαίας κατηγορίας, αρχικά αποτέλεσαν ελαφρώς υπερυψωμένες εκδόσεις των «συμβατικών» μικρομεσαίων, έπειτα με τον όρο αυτό χαρακτηρίστηκαν οι 2κίνητες εκδόσεις των 4X4 μοντέλων, μέχρι που πλέον τα τελευταία 4-5 χρόνια οριοθέτησαν την απαρχή μιας νέας κατηγορίας αυτοκινήτων. 

Σίγουρα, πολλοί μπορεί να μπερδεύονται στη σύγκρισή τους με ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο, όμως υπάρχουν κάποιες διαφορές που είναι ορατές με την πρώτη ματιά. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι το υπερυψωμένο αμάξωμα, το οποίο τα βοηθά να αντεπεξέρχονται με ευκολία στις εκτός δρόμου περιηγήσεις, στις κακοτεχνίες των δρόμων και στην... αναρρίχηση σε πεζοδρόμια. Σαν αποτέλεσμα της υψηλότερης από το έδαφος τοποθέτησης του πατώματος, σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο, έρχεται και η υψηλή θέση οδήγησης που, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο -από τα μικρομεσαία- όγκο του οχήματος, δημιουργεί αυξημένη αίσθηση ασφάλειας και φυσικά κύρος. 

Εάν θέλουμε να συγκρίνουμε τα Crossover με τα SUV, τότε και εδώ θα δούμε βασικές διαφορές που οριοθετούν τις δύο κατηγορίες: Από τη μία, τα SUV έχουν πιο τετραγωνισμένα αμαξώματα με μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες, ενώ από την άλλη, ως επί το πλείστον, τα SUV είναι τετρακίνητα.

200 διαθέσιμα στοιχεία για DACIA  DUSTER
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για FORD  KUGA
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για DACIA  DUSTER
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

200 διαθέσιμα στοιχεία για MITSUBISHI  ASX
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)