Πολύ ευχάριστο αποδεικνύεται το 500Χ στο δρόμο με προβλέψιμες αντιδράσεις και ικανό να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς.

Στο δρόμο: Σταθερό, άνετο και προβλέψιμο

86.170 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2019)

Το ανανεωμένο Fiat 500X στο δρόμο συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα ευχάριστα μοντέλα της κατηγορίας για τον οδηγό, στον οποίο αρχικά προσφέρει πολύ καλή ορατότητα μπροστά και μεγάλη σταθερότητα στο δρόμο ακόμα και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Εκεί η κύλιση του είναι αρκετά ευχάριστη και το μόνο που θα σας κλονίσει είναι μικροθόρυβοι της ανάρτησης κατά την προσπέλαση ανωμαλιών. Από την άλλη ωστόσο, μέσα στην πόλη δεν είναι και το πιο ευέλικτο crossover με κύκλο στροφής στα 11,05 μ..

Σε πιο απαιτητικές διαδρομές το 500Χ αποδεικνύεται αρκετά ουδέτερο, όπου σύμμαχος σε αυτό είναι το πολύ καλό σύστημα διεύθυνσης με το καλό ηλεκτρικό τιμόνι, που προσφέρει επαρκή πληροφόρηση και ακρίβεια. Η ανάρτηση παρόλο που δεν χαρακτηρίζεται σφιχτή, κοντρολάρει πολύ καλά τις μεταφορές βάρους που προκαλούνται, με τις κλίσεις να είναι αρκετά περιορισμένες και το κράτημα του αυτοκινήτου αρκετά στιβαρό.

Αρκετά ικανοποιητικά και τα φρένα που χρειάστηκαν 38,2 μ. για να το ακινητοποιήσουν από τα 100 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα μπορείτε να κινηθείτε με άνεση στο πατημένο χώμα, ωστόσο η έλλειψη τετρακίνητης ή κάποιου συστήματος υποβοήθησης πρόσφυσης θέτει περιορισμούς. 

Τέλος η έκδοση της δοκιμής μας διαθέτει πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας με σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, αναγνώριση κυκλοφοριακών σημάτων και σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center