Η τετρακίνηση βοηθά στα σαθρά εδάφη, αλλά επίσης τονίζει τον ευχάριστο –για τα δεδομένα της κατηγορίας- οδηγικό χαρακτήρα του Kia Sportage.

Στο δρόμο: Με τετρακίνηση; Ακόμη καλύτερο

46.571 Επισκέψεις στο άρθρο (10/8/2019)

Η αίσθηση πως το Kia Sportage είναι καλοστημένο και ευχάριστο στην οδήγηση ενισχύεται χάρη στην ύπαρξη τετρακίνησης, η οποία απογειώνει τα επίπεδα της πρόσφυσης στην άσφαλτο. Γέρνει λογικά και χωρίς ταλαντώσεις, ενώ το τιμόνι είναι άμεσο και ακριβές με μια ελαφριά αίσθηση, που όμως δεν ενοχλεί. Πεισματικά ουδέτερο, με δυνατά και ανθεκτικά φρένα, αλλά και με ουρά που βοηθά στην τοποθέτηση, το τετρακίνητο Sportage σε προτρέπει να ξεφύγεις από τον οικογενειακό ρυθμό κίνησης δίνοντας την αίσθηση πως όλα συμβαίνουν φυσιολογικά χωρίς να χάνεται η ισορροπία και η ομοιογένεια της συμπεριφοράς του. Στα θετικά η ποιότητα κύλισης και η λειτουργία της ανάρτησης, η οποία υποδέχεται ευγενικά και αρκετά αθόρυβα τις κακοτεχνίες και τις λακκούβες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Στις εκτός δρόμου περιπέτειες κύριο όπλο δεν είναι τόσο τα 172 χλστ. από το έδαφος, όσο η αυτόματη τετρακίνηση που εμπλέκει τους πίσω τροχούς μόλις σπινάρουν οι μπροστά. Μάλιστα για ζόρικες καταστάσεις υπάρχει και κουμπί το οποίο κλειδώνει την τετρακίνηση σε σταθερό ποσοστό 50:50, όμως και πάλι χρειάζεται προσοχή γιατί τα ελαστικά είναι αμιγώς ασφάλτινα. Στα εφόδια του Sportage περιλαμβάνεται και η υποβοήθηση για τις καταβάσεις (Hill Descent), ενώ θετικό στοιχείο είναι και η ύπαρξη εφεδρικού τροχού, έστω ανάγκης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto