• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H BMW 3 Gran Turismo είναι το αυτοκίνητο που θα επιλέξει κάποιος που θέλει πρωτίστως άνεση και πλούσιους χώρους.

Ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας, αποδίδει 184 ίππους και 380 Nm ροπής, νούμερα που προσδίδουν ικανοποιητικές επιδόσεις στο ιδιαίτερο αμάξωμα του βαυαρικού ομίλου.

Οι επενδύσεις στα πάνελ των θυρών, ταιριάζουν με αυτές των επενδύσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό.

Αν μη τι άλλο, η BMW 3 Gran Turismo είναι το αυτοκίνητο που θα επιλέξει κάποιος που θέλει πρωτίστως άνεση και πλούσιους χώρους.

Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 520 λίτρα, ενώ αν ρίξετε τις πλάτες του πίσω καθίσματος (διαχωρισμένες σε αναλογία 40:20:40), ο διαθέσιμος χώρος που θα έχετε στη διάθεση σας φτάνει τα 1.600 λίτρα. Θα εκτιμήσετε δεόντως και τα σημεία πρόσδεσης φορτίων που αυξάνουν την πρακτικότητα.

Η BMW 3 GT αποδεικνύεται πολύ πιο σπορτίφ από άλλα μοντέλα αντίστοιχου μεγέθους.

Οι χώροι είναι άπλετοι, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν 70 χλστ επιπλέον χώρου στα γόνατά τους, συγκριτικά με τη σεντάν έκδοση.

Δοκιμή: BMW 320d Gran Turismo

28.674 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/7/2013

Αυτή είναι η πιο ευρύχωρη και πιο άνετη έκδοση της Σειράς 3 που μπορεί κάποιος να επιλέξει στην ελληνική αγορά και ταυτόχρονα εκείνη με την πιο ιδιαίτερη αισθητική.

 
Το νέο μέλος στη σειρά 3 του Βαυαρικού ομίλου, με το όνομα Gran Turismo (GT), υπόσχεται να συνδυάσει την πρακτικότητα της Touring, με τη κοφτερή οδική συμπεριφορά που διαθέτει η σειρά 3. Βλέπετε, η έκδοση GT είναι ψηλότερη και πιο ευρύχωρη από τις ήδη υπάρχουσες εκδόσεις της σειράς 3. 

Εμφάνιση: Διαφορετική 
Παρατηρώντας για πρώτη φορά το σχεδιασμό της BMW 3 GT, αρχικά αξίζει να σταθείτε στο μπροστινό μέρος, όπου έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα και να προσέξετε τους προφυλακτήρες που είναι πιο... μυώδεις. Κατευθύνοντας την ματιά σας προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, θα παρατηρήσετε ένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς 3.

 Ακριβώς πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, υπάρχει μια εισαγωγή αέρα, η οποία σύμφωνα με την BMW συμβάλλει αρκετά στην επίτευξη της καλύτερης αεροδυναμικής, μιας κι οδηγεί πιο ομαλά τον αέρα από τους εμπρόσθιους θόλους προς το πλάι. Τo highlight όμως του συγκεκριμένου μοντέλου, είναι σαφώς η πίσω μεριά του. Αυτή, ή θα την μισήσετε ή θα την αγαπήσετε. 

Ομολογουμένως όμως το σχεδιαστικό τμήμα της BMW, έχει κάνει καλύτερη δουλειά απ ότι στη σειρά 5 GT, διατηρώντας καλύτερα τις σχεδιαστικές αναλογίες. Στην 5η (ενιαία) πόρτα και για λόγους καλύτερης αεροδυναμικής, έχει τοποθετηθεί μια αεροτομή, η οποία σηκώνεται μόλις η ταχύτητα ξεπεράσει τα 110 χλμ/ώρα και αποσύρεται ξανά μόλις μειωθεί κάτω από τα 70 χλμ/ώρα. Στη BMW την ονομάζουν ενεργή αεροτομή και είναι η πρώτη φορά που τοποθετούν σε όχημά τους αυτό το σύστημα.