Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (0,27) είναι καλύτερος από του ID.3 χάρη στη χαμηλότερη οροφή.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (0,27) είναι καλύτερος από του ID.3 χάρη στη χαμηλότερη οροφή.

Δοκιμή: Νέο CUPRA Born με 204 άλογα

55.190 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2022)

Το CUPRA Born δεν είναι απλά η ισπανική εκδοχή του ηλεκτρικού μικρομεσαίου οικογενειακού VW ID.3. Είναι ένα ηλεκτρικό με οδηγικό ενδιαφέρον και όχι απλησίαστη τιμή.

Mεγάλη Digital Έκθεση Αυτοκινήτου!
Kαίνε τα μισά!
Βρες λύσεις στην ακρίβεια. Με 1 κλίκ >>

Ηλεκτρικό σπορτίφ μικρομεσαίο με 204 άλογα και κάτω από 30 χιλιάρικα

Το Born, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μικρομεσαίο της CUPRA -ναι, ναι της πάλαι ποτέ σπορτίφ μπράντας της SEAT και νυν ανεξάρτητη υπομπράντα του γερμανικού ομίλου-  είναι το πέμπτο μοντέλο που δημιουργείται έχοντας ως βάση την πλατφόρμα MEB της Volkswagen και ουσιαστικά είναι το δίδυμο αδερφάκι του VW ID.3, που γνωρίσαμε ήδη από το 2020. Στην CUPRA μάλιστα επέλεξαν να κρατήσουν σχεδιαστικές αποστάσεις από το ID.3 και -μεταξύ μας- πολύ καλά έκαναν. Τολμούμε να πούμε πως η CUPRA έχει ανέβει level σε σχεδίαση και πλέον Formentor και Born (όχι τόσο το Leon) είναι… «κεφαλογυρίστρες». Μας αρέσουν!

Πιο συγκεκριμένα τώρα, η εικόνα του Born είναι πολύ ενδιαφέρουσα χάρη στο δυναμισμό και τους σπορτίφ υπαινιγμούς της, στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ της ισπανικής φίρμας, η οποία πήρε άλλωστε το όνομά της από τις θρυλικές  και άκρως σπορ εκδόσεις των μοντέλων της μαμάς SEAT. Το ανάγλυφο και γραμμωμένο καπό,  τα αιχμηρά και λεπτά  LED φώτα, οι  μεγάλοι και εντυπωσιακής σχεδίασης τροχοί (19 ιντσών στο μοντέλο δοκιμής), η μεγάλη αεροτομή,  οι τονισμένες ποδιές, αλλά κυρίως οι βαμμένες στη χάλκινη απόχρωση της CUPRA λεπτομέρειες,  χαρίζουν στο μήκους 4,322 μ. Born  την επιθυμητή διαφορετικότητα σε σχέση με το ID.3, το οποίο είναι πιο υψηλό (+28 χλστ.) και πιο κοντό (4.261 χλστ.). Με λίγα λόγια, μας άρεσε το Born με την πρώτη ματιά -κακά τα ψέματα- μας γοήτευσε όταν περάσαμε ώρα κοιτώντας τις λεπτομέρειές του, όμως αρέσει και σε όσους άλλους το βλέπουν, όπως φάνηκε από το χρόνο που το κοιτούσαν, κάποιοι με το στόμα ανοικτό...


Tο CUPRA Born έχει μήκος 4,322 μ., με τους κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω, να διαμορφώνουν ένα μεταξόνιο 2.766 χλστ.

Tο CUPRA Born έχει μήκος 4,322 μ., με τους κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω, να διαμορφώνουν ένα μεταξόνιο 2.766 χλστ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εκδόσεις-τιμές: Από 25.900 ευρώ & με πλήρη εξοπλισμό το CUPRA Born

Εσωτερικό: Μοντέρνο, hi-tech και με… οικολογικά μπάκετ!

Χώροι: Ανεση ακόμα και για πέντε ενήλικες προσφέρει το Born

Κινητήρας-Μπαταρία: Allegro, αλλά δεν ξεπερνά τα 350 χλμ. το Born

Στο δρόμο: To Βοrn είναι ευχάριστο στην οδήγηση

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: