Αναμφίβολα, το ανανεωμένο Hyundai i20 είναι πιο ελκυστικό και αναμένεται να προσελκύσει μεγαλύτερο μερίδιο νεανικού αγοραστικού κοινού.

Η αισθητική ανανέωση που συντελέσθηκε στο Hyundai i20, το φρέσκαρε αισθητά, δίνοντας του μια νεανική χροιά.

Το ταμπλό του i20 αποτελείται από σκληρά σε αφή, υλικά, αλλά με πολύ καλή ποιότητα συναρμογής.

Η σχεδίαση του πίνακα οργάνων είναι λιτή, οι ενδείξεις όμως ευανάγνωστες και ευδιάκριτες.

Ο turbodiesel κινητήρας των 1.396 κ.εκ. αποδίδει 90 ίππους χαρίζοντας ικανοποιητικές επιδόσεις στο ελκυστικό αμάξωμα του i20.

Η ανάρτηση είναι σφιχτή και τα περιθώρια πρόσφυσης αυξημένα.

Δοκιμή: Hyundai i20 1,4 CRDi diesel

51.367 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2013

Το ανανεωμένο Hyundai i20, είναι διαθέσιμο με κινητήρα 1,4 λίτρων, ώστε να μπορεί να καλύψει την γκάμα του αγοραστικού κοινού που επιθυμεί καλύτερες επιδόσεις, συγκριτικά με τον κινητήρα των 1.100 κ.εκ.

 
Είναι γεγονός πλέον ότι, τα μικρά αυτοκίνητα έχουν την τιμητική τους. Για το λόγο αυτό, κάθε κατασκευαστής θέλοντας και μη ανανεώνει τα ήδη επιτυχημένα μοντέλα του ή φέρνει στην αγορά νέα. Η Hyundai ακολούθησε την πρώτη λύση και ανανέωσε το i20, προσφέροντας του μια ελκυστική εμφάνιση, αλλά και κινητήρες πιστούς στο οικονομικό πνεύμα λιτότητας της εποχής. Βέβαια ο 1,4 CRDi με τον οποίο εξοπλίζεται το i20 της δοκιμής μας, είναι λιτός μόνο στην κατανάλωση καυσίμου και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Κεντρίζει το ενδιαφέρον
Όσοι βλέπουν για πρώτη φορά το i20 αναμφίβολα εκπλήσσονται από την δυναμική του σχεδίαση και σίγουρα δεν πιστεύουν εκ πρώτης ότι, αυτό το αυτοκίνητο είναι Hyundai. Οι περισσότερες αλλαγές έχουν γίνει στο εμπρόσθιο μέρος του κορεάτικου μίνι, μιας και έχει ενστερνιστεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της «Ρευστής γλυπτικής». Τα φώτα ημέρας (είναι στον έξτρα εξοπλισμό) προσδίδουν αίγλη συμπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ελκυστική εικόνα του εμπρόσθιου τμήματος του i20.

Παθητική ασφάλεια - Πεντάστερο
Το νέο Hyundai i20 έχει κερδίσει 5 αστέρια στα crash tests παθητικής ασφαλείας που διεξάγει ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP. Με 88% προστασία ενηλίκων, το Hyundai i20 τοποθετείται στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας. Στην προστασία παιδιών βαθμολογήθηκε με 83% και για τους πεζούς με 64%. Στα συστήματα ασφαλείας βαθμολογήθηκε με 86% 

Tags: HYUNDAI i20