2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Εντυπωσιακός συνδυασμός & αυτονομία έως 75 χλμ.

93.875 Επισκέψεις στο άρθρο (25/3/2021)

Το σύνολο που εφοδιάζει την CLA 250 e είναι το ίδιο με των υπόλοιπων εκδόσεων της A-Class και συνδυάζει τον υπερσύγχρονο και ισχυρό κινητήρα των 1,33 λτ.(160 ίππων) με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων. Συνδυαστικά η ισχύς του ανέρχεται στους 218 ίππους και τα 450 Nm ροπής που περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 1.725 κιλά κάτι που οφείλεται φυσικά στα επιπλέον στοιχεία της Plug-In Hybrid τεχνολογίας του (μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρας κλπ).

Η CLA 250 e χρησιμοποιεί κατά την επιτάχυνση και τις δύο πηγές ενέργειας με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει πολύ καλές τιμές επιδόσεων τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, ενώ όταν δεν απαιτείται χρησιμοποιεί αποκλειστικά την ηλεκτρική ενέργεια των μπαταριών της. Αυτό σημαίνει πως σε ήπια οδήγηση και μέχρι τα 140 χλμ./ώρα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά και για απόσταση περίπου 75 χιλιομέτρων. Όταν χρειαστεί επιπλέον ισχύς, αναλαμβάνει ο θερμικός κινητήρας ο οποίος παράλληλα βοηθά στην επαναφόρτιση των μπαταριών όπως και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η μέση κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 5,5 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες. Τέλος, οι μπαταρίες φορτίζουν σε 1 ώρα και 45 λεπτά από ένα wallbox ισχύος 7,4 kW., ενώ από απλή οικιακή πρίζα χρειάζονται περίπου 5 ώρες και 30 λεπτά. Από ταχυφορτιστή η ανάκτηση του 80% της μπαταρίας της CLA 250 e γίνεται σε μόλις 25 λεπτά.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test center