Το νέο Audi A7 Sportback είναι χωρίς υπερβολές ένα πραγματικά πανέμορφο αυτοκίνητο από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις.

Το βασικό πεδίο δράσης του νέου Audi A7 Sportback είναι σαφέστατα ο ανοιχτός δρόμος. Η σταθερότητά του ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες είναι παροιμιώδης, ενώ την ίδια στιγμή εντυπωσιακά είναι τα παρεχόμενα επίπεδα άνεσης.

Τα HD Matrix LED φωτιστικά σώματα διαθέτουν 5 κάθετα στοιχεία.

Zoom στις λεπτομέρειες του νέου Audi A7 Sportback.

Zoom στις λεπτομέρειες του νέου Audi A7 Sportback.

Δοκιμή: Νέο Audi A7 Sportback

33.085 Επισκέψεις στο άρθρο (19/8/2018)

Λονδίνο, Αμστερνταμ… και Βερολίνο! Παραφράζοντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού «Ταξιδιάρα ψυχή», με το νέο Audi A7 Sportback αισθάνεσαι ότι θες να πας παντού...

Η δεύτερη γενιά του Α7, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για την Audi σε αισθητικό κυρίως επίπεδο. Αυτό γιατί αποστασιοποιείται πλήρως όχι μόνο από την προηγούμενη γενιά του, αλλά και από ότι μας έχει δείξει η Audi μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι στο Ίνγκολσταντ ήθελαν να αποδείξουν πως μπορούν να φτιάξουν ξεχωριστά αισθητικά αυτοκίνητα και η καλύτερη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, είναι το νέο A7. Γιατί οι ελευθερίες που σου δίνει ένα ούτως ή άλλως ειδικό μοντέλο, είναι σαφώς περισσότερες από ένα σημαντικό μοντέλο του σκελετού της γκάμας σου.

Το νέο Audi A7 Sportback είναι η 4θυρη κουπέ έκδοση του A6 και από αυτό δανείζεται τα μηχανικά μέρη και τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα. Μέχρι εκεί όμως. Γιατί αν και γενικότερα και μέσω των νέων A6 και A8 έχουμε αρχίσει να κοιτάζουμε με άλλο μάτι και… για περισσότερη ώρα τα Audi, με αυτό εδώ κολλάς. Το Audi A7 Sportback είναι μάλιστα το πρώτο μοντέλο σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχεδίασης της Audi, Μάρκ Λίχτε, το οποίο δίνει την αίσθηση ότι οδηγικά είναι τόσο καλό, όσο μαρτυρά η εξωτερική του εμφάνιση. Μάλιστα, αυτή είναι η «συνταγή» που θέλει να ακολουθήσει και για τα επόμενα μοντέλα της εταιρείας. Εκ πρώτης πάντως, σαφώς και δεν έχουμε καμία ένσταση σε αυτό, εφόσον βέβαια το «καλό» αναφέρεται για το ασφαλές, ευχάριστο και αξιοθαύμαστο, ταξιδιάρικο χαρακτήρα του.

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Audi Prologue που παρουσιάστηκε το 2014 στην έκθεση του Λος Αντζελες, το νέο A7 Sportback εντυπωσιάζει με την αισθητική του σχεδόν 5μετρου κουπέ αμαξώματός του, ενώ εν συνεχεία σε κερδίζει με τις λεπτομέρειες που ενσωματώνει. Το εμπρός μέρος είναι μυώδες και εκφράζει υπέρμετρο δυναμισμό με κυρίαρχα στοιχεία τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα (HD Matrix LED που διαθέτουν 5 κάθετα στοιχεία,τις έντονες γραμμές του καπό και τον επιθετικό πρόβολο.

Στα πλαϊνά του, η δυναμική αυτή εικόνα υπογραμμίζεται κυρίως από τις 21 ιντσών ζάντες και τους έντονους «ώμους» των πίσω φτερών, ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα απογειώνεται από το σημείο κλίσης της οροφής μέχρι και πίσω. Εκεί, η δυναμική συναντά την πολυτέλεια σε έναν από τους πιο εμπνευσμένους συνδυασμούς που έχουμε δει ποτέ. Κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης πάντως, είναι τα LED φωτιστικά σώματα από άκρη σε άκρη (στα πρότυπα των Α8 και Α6) που τονίζουν την πολυτέλεια, ενώ η μεγάλη πέμπτη πόρτα που φιλοξενεί και την αναδιπλούμενη αεροτομή, υπενθυμίζει στον παρατηρητή πως «επεξεργάζεται» κάτι πραγματικά ιδιαίτερο. Είναι χωρίς υπερβολές ένα πραγματικά πανέμορφο αυτοκίνητο από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις και επιπλέον ένα από τα πιο επιβλητικά αυτοκίνητα που έχουν βγει ποτέ από το Ινγκολσταντ, για να μην πούμε από ολόκληρη την Γερμανία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
skoda