Δοκιμή: Νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona, με αυτονομία 470 χλμ.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona, με αυτονομία 470 χλμ.

42.558 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2023)

- 350 χλμ. αυτονομία σε ταξίδι (Αθήνα-Βόλος και μένει κάβα)
- Το νο. 1 μοντέλο σε οικονομία, 447 ευρώ το χρόνο για ρεύμα
- Χωράει επιβάτες μέχρι και 1,9 μ. ύψος
- 2 οθόνες 12,3 ιντσών, οι μεγαλύτερες στα οικογενειακά SUV

350 χλμ. αυτονομία σε ταξίδι (Αθήνα-Βόλος και μένει κάβα)

Το νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona ακολουθώντας τις συμβατικές εκδόσεις μεγάλωσε σε διαστάσεις ισορροπώντας ανάμεσα στα μικρά και τα οικογενειακά SUV. Παράλληλα το νέο ηλεκτρικό του μοτέρ αποδίδει 218 ίππους (+14) παίρνοντας ενέργεια από μία μπαταρία 64 kWh. Το νέο σύνολο βελτίωσε τη συνολική αυτονομία του Kona κατά 50 χλμ., έχοντας πλέον πάνω από 450 χλμ. πραγματικής αυτονομίας. Ωστόσο -ακόμα πιο σημαντικό- είναι πως το ηλεκτρικό Kona πλέον ταξιδεύει ακόμα πιο μακριά, καλύπτοντας σε συνθήκες αυτοκινητόδρομου απόσταση 350 χλμ., δηλαδή από την Αθήνα φτάνει στο Βόλο και μένουν άλλα 20 χλμ. κάβα.    

Το Νο.1 μοντέλο σε οικονομία, 447 ευρώ το χρόνο για ρεύμα

Τικ (ü) λοιπόν στην αυτονομία του ταξιδιού που είναι το βασικό ζητούμενο για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, ωστόσο μην ξεχνάμε πως το κύριο προσόν των ηλεκτρικών είναι η οικονομία λόγω της χρήσης ρεύματος (με βασική προϋπόθεση ότι φορτίζεις σπίτι σου).
Το νέο ηλεκτρικό Kona λοιπόν είναι το οικονομικότερο μοντέλο που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, με το κόστος για το ρεύμα που θα χρησιμοποιήσετε σε ένα χρόνο να φτάνει τα 447 ευρώ. Δηλαδή 2-2.500 ευρώ λιγότερα από ένα βενζινoκίνητο SUV.


Το Hyundai Kona απέκτησε και φουτουριστικό design, το οποίο υποστηρίζει εξαιρετικά η λεπτή LED μπάρα που υπάρχει εμπρός και πίσω καθώς και η κλειστή μάσκα που θα συναντήσουμε μόνο στην ηλεκτρική έκδοση.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Hyundai Kona απέκτησε και φουτουριστικό design, το οποίο υποστηρίζει εξαιρετικά η λεπτή LED μπάρα που υπάρχει εμπρός και πίσω καθώς και η κλειστή μάσκα που θα συναντήσουμε μόνο στην ηλεκτρική έκδοση.

Χωράει επιβάτες μέχρι και 1,90 μ. ύψος

Η αύξηση των διαστάσεων του νέου Kona λειτούργησε ευεργετικά για τους επιβάτες και τους διαθέσιμους χώρους. Τα 1,4 μέτρα πλάτους στο πίσω κάθισμα εξασφαλίζουν πως τρεις ενήλικοι θα κάτσουν χωρίς να βρίσκουν οι ώμοι τους, ενώ τα 18,5 εκατοστά απόστασης από τα γόνατα ως την πλάτη του πίσω καθίσματος, επιτρέπουν να απλωθείτε παραπάνω σε ένα ταξίδι. Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι τα 7,5 εκ. αέρα για το κεφάλι, το καλύτερο στα μικρομεσαία και μικρά SUV, τα οποία θα βολέψουν οριακά άτομα με ύψος μέχρι και 1,90 μέτρα. Αρκετά μεγαλύτερο είναι και το πορτ-μπαγκάζ, που κέρδισε 162 λτ. φτάνοντας πλέον τα 466 λτ. από 302.

2 οθόνες 12,3 ιντσών, οι μεγαλύτερες στα οικογενειακά SUV

Μένοντας στην καμπίνα του Kona Electric, αυτό που ξεχωρίζει στο διάκοσμό της είναι η digital αύρα που δίνουν οι δύο ψηφιακές οθόνες. Η πρώτη είναι μία πληροφοριακή πλήρως ψηφιακή οθόνη TFT υγρών κρυστάλλων (LCD) μεγέθους 12,3 ιντσών που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων. Η δεύτερη, επίσης μεγέθους 12,3 ιντσών, αφορά στο χειρισμό του infotainment, είναι έγχρωμη και λειτουργεί μέσω αφής ενώ διακρίνεται για την υψηλή ευκρίνεια της και τη γρήγορη απόκριση στην αφή. Μάλιστα υποστηρίζει διαρκείς ενημερώσεις λογισμικού Over-the-Air (OTA), ενώ το σύστημα «Digital Key 2 Touch», σου δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσεις, να ξεκλειδώσεις και να εκκινήσεις το νέο Kona, απλώς και μόνο χρησιμοποιώντας επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC) σε smart τηλέφωνα ή smart ρολόγια!
 
Στη συνέχεια του άρθρου ακολουθεί η αναλυτική δοκιμή του ηλεκτρικού Hyundai Kona Electric Long Range

Σελίδα 2Εσωτερικό - Τιμή - Εξοπλισμός
Σελίδα 3Κινητήρας: Αυξημένη αυτονομία, σαν να φουλάρεις Kona βενζίνης
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ηρεμιστικό στην κίνηση και άνετο στον ανοιχτό δρόμο
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
test center
SEAT