Δοκιμή: Opel Combo Life με 130 PS

17.300 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2019)

Aντίο άγχος! Της ωραίας, της παρέας, της ομάδος, Combo Life και πάσης Ελλάδος. Το επιβατικό βανάκι της Opel αποτελεί την αποθέωση της πρακτικότητας!

What is new
- 5η γενιά του επιβατικού πολυχρηστικού
- 1,5 turbodiesel με 130 ίππους
- Καίει 7,0 λτ./100 χλμ.
- Από 19.100 ευρώ

Το νέο Opel Combo Life δεν θα το ερωτευθείς ούτε για την οδική του συμπεριφορά, ούτε για τις επιδόσεις του. Θα το λατρέψεις όμως για την μοναδική του ικανότητα να λειτουργήσει ως το απόλυτο αντιστρές εργαλείο απέναντι στο άγχος των οικογενειακών μετακινήσεων, αλλά και των αποδράσεων ενός χομπίστα. Πίσω από την κομψή σχεδίαση του μήκους 4.403 χλστ. αμαξώματος με την αλά Crossland X/Grandland X μούρη (υπάρχει και έκδοση XL με μήκος στα 4.753 χλστ, που επίσης βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 της Peugeot-Citroen) κρύβεται ένας θαυμαστός κόσμος πρακτικότητας. Το «κρύβεται» είναι σχετικό βέβαια μιας και από την πρώτη στιγμή οι προθέσεις του Combo Life είναι έκδηλες. Θες κεντρική κονσόλα με συρόμενο πορτάκι που χωράει  μια «μπανάνα» μέσης ή ακόμη και μια ολόκληρη γυναικεία τσάντα; «Παίζει».

Ράφι πάνω από το κεφάλι οδηγού/συνοδηγού, αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων και συρόμενες πόρτες δεξιά-αριστερά; Εννοούνται! Οθόνη αφής με εμφανή την Peugeot καταγωγή της; Nαι. Ακόμα και ξεχωριστός κλιματισμός για τους πίσω, ηλεκτρικά ανοιγόμενα πίσω παράθυρα στις συρόμενες πόρτες (έξτρα η αριστερή) και αφαιρούμενα +2 καθίσματα στο χώρο αποσκευών υπάρχουν. Το καλύτερο; Στα 3 μεσαία ανεξάρτητα καθίσματα χωρούν 3 παιδικά καθισματάκια κάτι σπάνιο για την αγορά! 

Από 19.100 ευρώ
Το Opel Combo Life είναι διαθέσιμο με 3κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1,2 λτ με 110 ίππους (από 16.800 ευρώ) ή με 130 ίππους και 8άρι αυτόματο κιβώτιο (από την άνοιξη). Ως diesel προσφέρεται με τον 1,5 turbodiesel της PSA με 100 ίππους (από 17.700 ευρώ) ή με 130 ίππους, όπως το μοντέλο της δοκιμής, που διατίθεται από 19.100 ευρώ στην έκδοση Selection.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
NISSAN