Ο TSI κινητήρας των 115 ίππων ανεβάζει γραμμικά στροφές χωρίς ξεσπάσματα ισχύος, προσδίδοντας πολύ καλές επιδόσεις στο ελαφρύ up! GTI.

    Κινητήρας: Με 115 ίππους για 1.070 κιλά…

    40.537 Επισκέψεις στο άρθρο (31/12/2018)

    Κάτω από το μικρό καπό του VW up! GTI συναντούμε τον τρικύλινδρο TSI κινητήρα του ομίλου στην πιο ισχυρή του έκδοση, αυτή με τους 115 ίππους. Συνδυαζόμενος με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αυτός ο κινητήρας αποδεικνύεται εκρηκτικός τηρουμένων των αναλογιών. Το χαμηλό βάρος βλέπεται των 995 κιλών του αμαξώματος (χωρίς οδηγό), ήταν το βασικό «όπλο» για την δημιουργία αυτής της έκδοσης αφού ο κινητήρας απλώς υπήρχε. Και μέσω του συνδυασμού αυτού η VW κατάφερε να βγάλει από το 3,6 μ. αμάξωμα του up! εκρηκτικό χαρακτήρα ακολουθώντας την συνταγή του πρώτου Golf GTI. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές τόσο από στάση όσο και εν κινήσει, ενώ η κατανάλωση ακόμα και με βαρύ πόδι δεν ξεφεύγει πολύ.

    Το υπερτροφοδοτούμενο αυτό μοτέρ τέλος, αν και δεν κρύβει την τραχιά χροιά των αντίστοιχων 3κύλινδρων συνόλων, παράγει επιπλέον έναν ελαφρώς πιο σπορτίφ μπάσο ήχο, συμπληρώνοντας με την ευχάριστη ακουστική του τη συνολική εμπειρία της οδήγησης.  

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    ELASTIKA 2024
    vw