• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο διάκοσμος είναι γενικά όμορφος και ξεχωριστός και εκφράζει τον high tech και πολυτελή χαρακτήρα του. Στην έκδοση R-Design όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και με μια πιο σπορτίφ, αύρα.

Ευανάγνωστος και πλήρης είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, που σε συνδυασμό με την βολική θέση οδήγησης ευχαριστούν τον οδηγό που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του XC40.

Στις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο, η Volvo έχει ενσωματώσει στην κονσόλα ακόμα και έναν μικρό «σκουπιδοτενεκέ».

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι υπεραρκετοί, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 460 λίτρων που βρίσκεται στο μέσο όρο της κατηγορίας.

Ξεχωριστό και εκ των έσω, με πιο σπορ αναφορές

23.529 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/9/2018

Αφού ανοίξεις την ογκώδη εμπρός πόρτα και μπεις στο εσωτερικό, αντιλαμβάνεσαι αρχικά την υπερυψωμένη κατασκευή μπαίνοντας σχεδόν όρθιος. Κάθεσαι στο εξαιρετικό σε άνεση κάθισμα και αμέσως βρίσκεις την ιδανική θέση οδήγησης. Ο διάκοσμος είναι όπως και σε όλα τα XC40 όμορφος και ευχάριστος με σύγχρονη αισθητική και ξεχωριστά στοιχεία. Αρχικά και ως έκδοση R-Design, oι μαύρες επενδύσεις στην οροφή και τις υπόλοιπες επιφάνειες δημιουργούν μια πιο σπορ αλλά και πιο κλειστοφοβική αίσθηση, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει η κεντρικά τοποθετημένη κάθετη οθόνη αφής 9 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Sensus Connect Performance. Σχετικά με αυτή, η αρχική επαφή μαζί της φαίνεται και είναι ελαφρώς μπερδεμένη ωστόσο μετά από μια σχετική εξοικείωση, όλες οι λειτουργίες είναι σωστά κατανεμημένες και εύκολα προσβάσιμες. Την όμορφη εικόνα συμπληρώνει και ο επίσης high-tech ψηφιακός πίνακας οργάνων που είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστος και πλήρης από πληροφορίες.

Ποιοτικά και σε αυτή την έκδοση το επίπεδο είναι υψηλό με μαλακά καλής ποιότητας υλικά στο ταμπλό, δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων και καλά πλαστικά περιφερειακά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες όπως το κεντρικό πάνελ διακοπτών κάτω από την οθόνη, αλλά και το υλικό επένδυσης εσωτερικά των θυρών που το ίδιο «ντύνει» και την κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα, που δείχνουν υποδεέστερης ποιότητας. Η Volvo το χρησιμοποιεί αυτό επειδή είναι 100% ανακυκλωμένο υλικό που προέρχεται από πολυεστερικές ίνες πλαστικών μπουκαλιών (!),… και υπό αυτό το πρίσμα μόνο μπορούμε να το δεχθούμε. Οι χώροι έρχονται να επιβεβαιώσουν την αρχική ογκώδη αίσθηση που δημιουργεί αισθητικά το XC40, όντας ικανοί να καλύψουν με άνεση τις μεταφορικές ανάγκες 4 ή - με μικρές παραχωρήσεις λόγω της μικρής έδρας του πίσω καθίσματος- και 5 επιβατών, προσφέροντας πλούσιο αέρα για τα γόνατα αλλά και τα κεφάλια τους. Αντίστοιχα ο χώρος αποσκευών με όγκο 460 λίτρων, κυμαίνεται στο μέσο όρο της κατηγορίας και όπως είναι λογικό για αυτή την κατηγορία τιμής, η μεγάλη και βαριά πίσω πόρτα διαθέτει και ηλεκτρικό μηχανισμό. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

7 διαθέσιμα άρθρα για VOLVO  XC40

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια