Τοyota: Δωρεάν για όλους η υβριδική τεχνολογία

8.347 Επισκέψεις στο άρθρο (4/4/2019)

Nα προωθήσει με γοργούς ρυθμούς την υβριδική-ηλεκτρική τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία θέλει η Toyota.

Διατεθειμένη να προσφέρει την υβριδική της τεχνολογία στους ανταγωνιστές της χωρίς κανένα κόστος είναι η Toyota με σκοπό να προωθηθεί η κατασκευή υβριδικών, αμιγώς ηλεκτρικών και fuel-cell (κυψέλες υδρογόνου) αυτοκινήτων.

Η ιαπωνική εταιρεία έκανε γνωστό πως θα δώσει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερες από 24.000 τεχνολογίες και πατέντες ενώ διατίθεται να προσφέρει και τεχνική υποστήριξη έναντι αμοιβής στις εταιρείες που θα τοποθετήσουν στα νέα τους μοντέλα τα μοτέρ, τις ηλεκτρικές μπαταρίες και άλλα μηχανικά μέρη δικής της κατασκευής.
 
O Shigeki Terashi, αντιπρόεδρος της Toyota δήλωσε: «Έχουμε αντιληφθεί ότι πρέπει να προωθήσουμε περισσότερο την υβριδική και την ηλεκτρική τεχνολογία. Έχει έρθει η ώρα να συνεργαστούμε. Εάν τα αυτοκίνητα με τέτοια τεχνολογία διαδοθούν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, τότε θα μπουν για τα καλά μέσα στην ζωή μας. Ελπίζουμε να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια».

Η Toyota συνεργάζεται ήδη με την Suzuki και την Mazda πάνω στην ανάπτυξη ηλεκτρικής τεχνολογίας. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι και η VW, πριν από λίγο καιρό, ανακοίνωσε πως είναι πρόθυμη να δώσει την νέα της MEB ηλεκτρική πλατφόρμα σε όποιον το επιθυμεί.

Οι πατέντες της Toyota θα είναι διαθέσιμες από σήμερα μέχρι το 2030.

Hyundai
NISSAN