• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

2 νέα «έξυπνα» συστήματα από την Τοyota

5.167 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

Βγήκες από το νέο σου Toyota και το άφησες με αναμμένο κινητήρα και χωρίς ηλεκτρονικό χειρόφρενο; Σε λίγο καιρό δεν θα πρέπει να ανησυχείς.

Δύο νέα συστήματα ασφαλείας ειδικά για τους «ξεχασιάρηδες» οδηγούς θα λανσάρει η Toyota από το 2020 σχεδόν σε όλα τα νέα της μοντέλα, αρχικά για την αγορά των ΗΠΑ.

Το πρώτο από αυτά αφορά το αυτόματο κλείσιμο του κινητήρα. Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα θα σβήνει αυτόματα το μοτέρ μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα έτσι ώστε ο κινητήρας να μην συνεχίζει να λειτουργεί σε περίπτωση που ο οδηγός έχει αφήσει κάπου το αυτοκίνητό του και, κατά λάθος, έχει ξεχάσει να σταματήσει την λειτουργία του μοτέρ. Σε μεταγενέστερο χρόνο, η Toyota κάνει λόγο πως ο οδηγός θα μπορεί να ειδοποιείται για ό,τι συμβαίνει στο αμάξι του μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο.
 
Το δεύτερο σύστημα θα μπορεί να ενεργοποιεί αυτόματα το ηλεκτρονικό χειρόφρενο ή να βάλει τον επιλογέα στο κιβώτιο αυτόματα στην θέση «Park» σε περίπτωση που ο οδηγός κατά λάθος βγει από το αυτοκίνητό του χωρίς να έχει βάλει ηλεκτρονικό χειρόφρενο ή τον επιλογέα στην σωστή θέση. Η Toyota ισχυρίζεται ότι δουλεύει επίσης πάνω σε ηχητικές και οπτικές ενδείξεις που θα προειδοποιούν τον οδηγό για τέτοια θέματα.
Η ιαπωνική φίρμα θεωρεί πως τα νέα αυτά συστήματα είναι απόδειξη της «ατέλειωτης αφοσίωσης της στη συνεχή βελτίωση των αυτοκινήτων της».

Ενώ οι οδηγοί δεν πρέπει να βασίζονται σε τέτοιες τεχνολογίες, τέτοια συστήματα είναι καλό να υπάρχουν τόσο για την προστασία των αυτοκινήτων όσο και των ανθρώπων γύρω τους.