Στην εικόνα βλέπετε το ηλεκτρικό Nissan LEAF.

Δύο στους πέντε οδηγούς θέλουν ηλεκτρικό

2.190 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2019)

Ολοένα και μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με μία νέα έρευνα να υποστηρίζει πως δύο στους πέντε οδηγούς του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζουν το ενδεχόμενο η επόμενη αγορά αυτοκινήτου που θα κάνουν να πρόκειται για κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από μία νέα έρευνα που διεξήγαγε η Close Brothers Motor Finance της Βρετανίας, σύμφωνα με την οποία ρωτήθηκαν και απάντησαν 2.000 οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το παραπάνω ποσοστό σημαίνει πως περίπου 12 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα ρυπογόνα αυτοκίνητα και αν εμπιστεύονται τα αμιγώς ηλεκτρικά όταν θα έρθει η ώρα για να αγοράσουν το επόμενο τους αυτοκίνητο.
 
Μάλιστα σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της έρευνας ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 7,5 εκατομμύρια σε δύο χρόνια.
 
Τα στοιχεία της έρευνας υποστηρίζονται από ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι ο αριθμός των αναζητήσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ένας στους πέντε από τους 200 αντιπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετείχαν στην έρευνα της Close Brothers έχει δει αύξηση του αριθμού των πελατών που εκφράζουν ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.    
 
Παράλληλα, ένας στους οκτώ αντιπροσώπους έχει προμηθευτεί περισσότερα οχήματα εναλλακτικής καύσης (AFV) προετοιμαζόμενος για την αύξηση της ζήτησης, ενώ ένας στους επτά ανέφερε αύξηση των πωλήσεων AFV τους το 2018.
 
Από τους 2.000 οδηγούς που ερωτήθηκαν, το 24% ανησυχούσαν για την τιμή αγοράς ενός ηλεκτρικού οχήματος, αριθμός πολύ μικρότερος σε σύγκριση με το 47% που υπήρξε στην αντίστοιχη έρευνα του 2018. Παράλληλα το ποσοστό των ερωτηθέντων που ανησυχούν για τους χρόνους φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώθηκε από 36% σε 17%, και αυτών που προβληματίζονται για την αυτονομία κίνησης από 43% σε 24%.
 
«Ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλές, η ταχύτητα ανάπτυξης επιταχύνεται και φαίνεται ότι είμαστε μήνες, όχι χρόνια, από το κρίσιμο σημείο. Οι καταναλωτές έχουν όλο και μεγαλύτερη συνείδηση ​​των πλεονεκτημάτων των AFV ή ενός ηλεκτρικού οχήματος» είπε ο Sean Kemple, διευθυντής πωλήσεων της Close Brothers Motor Finance.

citroen
test center