4 φωτογραφίες »

Όπως και με τις μικρότερες εκδόσεις του e-tron GT, το μοντέλο RS θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με την Porsche Taycan.

Έδειξε για πρώτη φορά το RS e-tron GT η Audi

2.202 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2020)

Το πρωτότυπο του RS e-tron GT λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού στον αγώνα 24 Hours of Spa το επόμενο Σαββατοκύριακο, έδειξε η Audi.


Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων μέσα στους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει στη δημοσίευση αρκετών teaser του επερχόμενου e-tron GT, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που προχώρησε στην προεπισκόπηση του μοντέλου RS. Δεν υπάρχουν εμφανείς οπτικές διαφορές μεταξύ αυτού του πρωτοτύπου RS και των μικρότερων εκδόσεων του e-tron GT, αλλά κάτω από το αμάξωμα είναι προφανές πως θα υπάρξουν.
 
Όπως και με τις μικρότερες εκδόσεις του e-tron GT, το μοντέλο RS θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με την Porsche Taycan, αλλά ενώ η Porsche διαθέτει μόνο δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ορισμένες αναφορές ισχυρίζονται ότι το RS e-tron GT θα έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ συνολικά, δύο πίσω και ένα μπροστά. Η συνδυαστική ισχύ θα κυμαίνεται περίπου στους 700 ίππους, επιτρέποντας στο ηλεκτρικό μοντέλο να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα.
 
Για την τροφοδοσία των τριών ηλεκτρικών μοτέρ θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα μία μπαταρία 95 kWh που θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων.
 
«Το συναρπαστικό πρωτότυπο Audi RS e-tron GT είναι η ιδανική βάση για μια πολλά υποσχόμενη ιδέα με ηλεκτροκίνητες μονάδες σε αγώνες GT, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Stéphane Ratel με το GTX World Tour», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής για τους αγωνιστικούς πελάτες της Audi Sport, Chris Reinke. Από τη μεριά του ο διευθυντής πωλήσεων & μάρκετινγκ της Audi Sport, Rolf Michl πρόσθεσε: «Το πρωτότυπο Audi RS e-tron GT είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο υψηλής απόδοσης από την Audi και το επόμενο κορυφαίο στο χαρτοφυλάκιο μοντέλων RS».

Mercedes
skoda