4 φωτογραφίες »

Η εφαρμογή αυτή που ονομάζεται Sound Analyzer, καταγράφει τον ήχο ενώ το όχημα λειτουργεί και στη συνέχεια συγκρίνει την εγγραφή με ήδη αποθηκευμένα μοτίβα ήχου.

Εφαρμογή της Skoda εντοπίζει τις βλάβες στα αυτοκίνητα

3.855 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2020)

Μία εφαρμογή για smartphone η οποία σε δευτερόλεπτα μπορεί να εντοπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο αυτοκίνητο απλά και μόνο από τον ήχο τους έχει εξελίξει η Skoda!


Η εφαρμογή αυτή που ονομάζεται Sound Analyzer, καταγράφει τον ήχο ενώ το όχημα λειτουργεί και στη συνέχεια συγκρίνει την εγγραφή με ήδη αποθηκευμένα μοτίβα ήχου. που υπάρχουν. Εάν κάτι δεν πάει καλά, η εφαρμογή θα ειδοποιήσει τους τεχνικούς και θα τους πει που να αναζητήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και μάλιστα με ακρίβεια μεγαλύτερη από 90%. Η Skoda λέει ότι η εφαρμογή μπορεί να αναγνωρίσει δέκα μοτίβα ήχου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για το σύστημα διεύθυνσης, τον κομπρέσορα του κλιματισμού αλλά και του DSG κιβωτίου ταχυτήτων.
 
Για να γίνει αυτό, η εφαρμογή μετατρέπει το εγγεγραμμένο αρχείο ήχου σε φασματογράφημα που απεικονίζει οπτικά τα ακουστικά σήματα. Στη συνέχεια, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης συγκρίνει το αρχείο με αποθηκευμένες εγγραφές για τον εντοπισμό αποκλίσεων. Έπειτα, ένας αλγόριθμος λειτουργεί για να προσδιορίσει ποιες είναι οι αποκλίσεις και πώς να διορθωθούν.
 
Η εφαρμογή υπόσχεται πολλά οφέλη τόσο στους πελάτες όσο και στους αντιπροσώπους. Όπως εξήγησε η Skoda, το Sound Analyzer καθιστά τη συντήρηση του οχήματος πιο αποτελεσματική και μειώνει το χρόνο που περνούν τα οχήματα στα συνεργεία για επισκευές.
 
Η Skoda δοκιμάζει την εφαρμογή ως μέρος πιλοτικού έργου σε 14 διαφορετικές χώρες. Συμμετείχαν επίσης 245 έμποροι καθώς παρείχαν ηχογραφήσεις για τη «διαδικασία εξέλιξης» του λογισμικού. Μάλιστα ενώ η εφαρμογή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, η Skoda υπαινίχθηκε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε μελλοντικά μοντέλα μέσω ειδικών αισθητήρων που θα ακούνε τις διαφοροποιήσεις στον ήχο του αυτοκινήτου!

Test Center
moto