«Έφυγε» ο θρυλικός Sir Frank Williams

«Έφυγε» ο θρυλικός Sir Frank Williams

2.676 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2021)

Από τη ζωή έφυγε σε ηλικία 79 ετών ο Sir Frank Williams, ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της Williams στη Formula 1.

O ιδρυτής και επί χρόνια επικεφαλής της Williams F1 πέθανε

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μία πολύ μεγάλη φυσιογνωμία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συγκεκριμένα της Formula 1 έφυγε από τη ζωή, καθώς ο Sir Frank Williams πέθανε σε ηλικία 79 ετών σκορπώντας θλίψη στους απανταχού φίλους της μάρκας και φυσικά στους οικείους του. Με ένα πολύ σύντομο ανακοινωθέν από την ομάδα της Williams έγινε γνωστό πως την περασμένη Παρασκευή είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και την Κυριακή (28/11) έφυγε από τη ζωή, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.   
 

Την έκανε κορυφαίο brandname

Όντας ο ιδρυτής της Williams F1 Team, της οποίας ηγήθηκε από το 1977 έως το 2012, κατάφερε να την οδηγήσει σε μία σειρά από επιτυχίες και να την μετατρέψει σε ένα από τα πιο γνωστά brandnames στο χώρο, παρά το γεγονός πως ο Sir Frank Williams καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα κοντά στην πίστα Paul Ricard στη Γαλλία το 1986.
 

7 τίτλους οδηγών και 9 κατασκευαστών

Η ομάδα της Williams κέρδισε 114 νίκες στη F1, μαζί με επτά τίτλους οδηγών και εννέα κατασκευαστών, για να γίνει μια από τις πιο γνωστές ομάδες στο grid. Πλήθος διάσημων οδηγών του αγωνίσματος συνεργάστηκαν με τον Frank Williams, ανάμεσά τους οι πρωταθλητές Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill και Jacques Villeneuve.
 

Αποσύρθηκε το 2012

Το 2012 ο Sir Frank Williams παρέδωσε την ομάδα στην κόρη του, Claire που έγινε αναπληρώτρια διευθύντρια. Έχοντας χάσει πλέον λίγο από τη λάμψη της αλλά συνεχίζοντας να έχει «βαρύ» όνομα στο χώρο, η οικογένεια Williams πούλησε την ομάδα στην Dorilton Capital τον Σεπτέμβριο του 2020.
 

Η ανακοίνωση της ομάδας

«Ο Sir Frank Williams ήταν ένας πραγματικός θρύλος και σύμβολο του αθλητισμού μας. Ο θάνατός του σηματοδοτεί πραγματικά το τέλος μιας εποχής για την ομάδα μας και για το άθλημα της F1. Ήταν μοναδικός στο είδος του και αληθινός πρωτοπόρος. Παρά τις σημαντικές αντιξοότητες στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα σε 16 παγκόσμια πρωταθλήματα, καθιστώντας μας μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αθλήματος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ομάδα της Williams.
 

Δωρεές αντί στεφάνων 

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως αντί στεφάνων, η βρετανική ομάδα ζήτησε να γίνουν δωρεές στην Ένωση Κακώσεων Σπονδυλικής Στήλης.   

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto