Έκανε 2.000 χλμ. με Tesla! (+vid)

29.571 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2020)

Ένας νεαρός αποφάσισε να κάνει μια διαδρομή σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων με Tesla Model X για να τεστάρει το αυτόνομο σύστημα οδήγησης Autopilot. Τι συμπέρασμα έβγαλε για αυτό και για ποιον λόγο δεν θα προτιμούσε να ξανακάνει το ταξίδι με κάποιο ηλεκτρικό;

Πριν από λίγα χρόνια η Tesla έκανε δυναμική είσοδο στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προσφέροντας στα λιγοστά μοντέλα της τρία βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα που προσφέρουν γρήγορη επιτάχυνση και μεγάλη αυτονομία, λιτό και συγχρόνως πλούσιο από τεχνολογία εσωτερικό και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot.

To συγκεκριμένο σύστημα ωστόσο έχει έρθει πολλές φορές στην δίνη του κυκλώνα καθώς έχουν έρθει στο φως πολλά περιστατικά που είτε λειτούργησε εσφαλμένα είτε οι ιδιοκτήτες έκαναν λανθασμένη χρήση με αποτέλεσμα να συμβούν αρκετά δυστυχήματα.

Ο 21χρονος χρήστης του Youtube Ryan Trahan θέλησε να διαπιστώσει ο ίδιος από πρώτο χέρι και για αυτό αποφάσισε να ταξιδέψει από το Austin του Texas στο Σικάγο (απόσταση περίπου 2.000 χλμ.) με το Tesla Model X που έχει στην ιδιοκτησία του οδηγώντας πάντα με το Autopilot ενεργοποιημένο.

Ο Trahan υπολόγισε πως με κάποιο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιούσε μοτέρ εσωτερικής καύσης θα χρειαζόταν 220 δολάρια σε καύσιμα αλλά ο ίδιος κατάφερε να μην πληρώσει ούτε ένα δολάριο αφού χρησιμοποίησε τους σταθμούς φόρτισης που προσφέρει η Tesla στους ιδιοκτήτες οχημάτων της εντελώς δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, επειδή οι σταθμοί αυτοί δεν βρίσκονταν πολλές φορές κοντά στην διαδρομή του, και επειδή έπρεπε να περιμένει αρκετές ώρες για να φορτίσει το Model X, το ταξίδι του ολοκληρώθηκε σε 36 ώρες, σχεδόν το διπλάσιο χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν με κάποιο βενζινοκίνητο για παράδειγμα αυτοκίνητο.

Τέλος, ο Trahan σημείωσε πως, αν και το σύστημα Autopilot ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο και δεν παρουσίασε κάποιο σφάλμα, δεν θα επέλεγε να ξανακάνει το ταξίδι με το Model X, κυρίως για το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να φορτίσει και να συνεχίσει την διαδρομή του.

 Δείτε το video.
 

ELASTIKA 2024
NISSAN