Έκλεψαν Μ2 Competition σε 5 λεπτά (+vid)

2.111 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2020)

Κουκούλες και τον βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό χρειάστηκαν δύο κλέφτες για να κλέψουν μια BMW M2 Competition έξω από την οικία του ιδιοκτήτη μέσα σε 5 λεπτά.


Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα video στο οποίο αποδεικνύεται πως τα keyless συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται πολλά καινούρια μοντέλα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, καθώς ακόμη και αρχάριοι κλέφτες μπορούν, αν έχουν εξοπλιστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό, να υποκλέψουν το σήμα που εκπέμπουν και στην συνέχεια να το ενισχύσουν ώστε να καταφέρουν να φύγουν «κύριοι» μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Όπως μπορείτε να δείτε από το video που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της οικίας του ιδιοκτήτη του έπεσε θύμα μιας τέτοιας κλοπής, οι δύο κλέφτες δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 5 λεπτά για να ολοκληρώσουν την παράνομή πράξη τους ακόμα και αν ο εξοπλισμός τους ήταν φθηνός και όχι τελευταίας τεχνολογίας.

Ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη, οι κλέφτες το εγκατέλειψαν 90 λεπτά αργότερα και 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του γιατί φοβήθηκαν πως η M2 Competition διέθετε σύστημα εντοπισμού.

Μια πρώτη συμβουλή για να προστατευτεί ο ιδιοκτήτης είναι να αποφεύγει να αφήνει τα κλειδιά του κοντά στην πόρτα της οικίας του ώστε να δυσκολεύει η υποκλοπή του σήματος τους. Οι εταιρείες από την πλευρά τους αρχίζουν να τοποθετούν αισθητήρες κίνησης στο κλειδί, ώστε να εκπέμπει σήμα μόνο όταν βρίσκεται σε κίνηση, κάνοντας αδύνατη την αντιγραφή του σήματος όσο είναι αφημένο στην οικία του ιδιοκτήτη.
 

Hyundai
OPEL