4 φωτογραφίες »

Μεγάλη αστυνομική δύναμη της Τροχαίας Εθνικών Οδών μοίρασε τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεσε πινακίδες και άδειες.

Επιτέλους! Ξήλωσαν πινακίδες από οδηγούς της ΛΕΑ

230.562 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2021)

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Ισχυρή αστυνομική δύναμη της Τροχαίας Εθνικών Οδών βάζει στην άκρη τους οδηγούς που κινούνται στη Λ.Ε.Α. της Αθηνών-Κορίνθου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγινε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση από την καθημερινότητα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καθώς ήταν το πρώτο τριήμερο με αργία από τότε που έγινε άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις. Με τις εθνικές οδούς να «πήζουν», λοιπόν, κατά την έξοδο και την επιστροφή στις πόλεις, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων, έκαναν την εμφάνισή τους και οι γνωστοί «εξυπνάκηδες» οδηγοί που χρησιμοποιούν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, η οποία κανονικά χρησιμοποιείται μόνο από πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, περιπολικά και λοιπά οχήματα τέτοιων σωμάτων.

Δεκάδες οχήματα κινούνταν παράνομα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Δεκάδες οχήματα κινούνταν παράνομα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Παρόλα αυτά, οι αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Εθνικών Οδών έδωσαν βροντερό «παρών» στις 21/6, λίγο μετά τα Μέγαρα στο ρεύμα προς Αθήνα, εκεί που μεγάλη αστυνομική δύναμη έβαλε στην άκρη δεκάδες αυτοκίνητα που κινούνταν στην Λ.Ε.Α. και βεβαίωσαν τα σχετικά πρόστιμα! Ο φωτογραφικός φακός του autotriti.gr απαθανάτισε στιγμιότυπα από τη δράση της Τροχαίας, την στιγμή που «έπεφταν» τσουχτερά πρόστιμα και αφαιρέθηκαν πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας, όπως επίσης και διπλώματα οδήγησης.

Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) και του διπλώματος οδήγησης για 60 ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Οι δικαιολογίες πολλές και γνωστές για έκτακτες ανάγκες, σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ σίγουρα στο μενού θα βρέθηκαν και σήμερα οι «Για λίγα μέτρα τι πειράζει;», «Δεν πάω συνέχεια από τη Λ.Ε.Α. μωρέ, απλά μπήκα για λίγο για να προσπεράσω» ή «θέλω να μπω στο parking» (σ.σ. το οποίο parking είναι αρκετά χιλιόμετρα πιο κάτω) και άλλα τέτοια, όπως επίσης και η κλασική ελληνική νοοτροπία του ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι σε εμάς για να χρειαστούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη Λ.Ε.Α.. Επίσης, το πρόβλημα εκτείνεται και στη μη τακτική επιβολή κυρώσεων από τις Αρχές για τη συγκεκριμένη παράβαση, αν και ενέργειες όπως η σημερινή δείχνει ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση από τους αρμόδιους φορείς.


Χιλιάδες Έλληνες «φωνάζουν»: STOP στην παράνομη χρήση της ΛΕΑ!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel