Eletre θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lotus

Eletre θα ονομάζεται το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lotus

1.593 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2022)

Eletre θα ονομάζεται το επερχόμενο μοντέλο της Lotus, το οποίο και θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της μάρκας!

Πρεμιέρα στις 29 Μαρτίου

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό πως η Lotus προετοιμάζεται για να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Τα αποκαλυπτήρια είναι προγραμματισμένα για τις 29 Μαρτίου, ωστόσο πριν από αυτό η μάρκα προχώρησε στην αποκάλυψη της επίσημης ονομασίας του αυτοκινήτου, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό με την κωδική ονομασία Type 132. Όπως λοιπόν γνωστοποίησε η μάρκα το μοντέλο θα λέγεται Eletre.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Eletre: Μία ακόμα Lotus που ξεκινάει από Ε

Αν και το όνομα δεν παίζει και το σημαντικότερο ρόλο στα αυτοκίνητα, αξίζει να σημειωθεί πως επιλέγοντας τη συγκεκριμένη ονομασία η Lotus δίνει συνέχει σε μία μακρά παράδοση, που τη θέλει να βαφτίζει τα οχήματά της με ονόματα που ξεκινούν με το γράμμα E (Elise, Exige, Evora, Emira, Evija). Από κει και πέρα σε ότι αφορά τα επιμέρους στοιχεία της Eletre, χάρη στο πλήθος των teaser που έχει δημοσιεύσει η Lotus έχει καταφέρει να δώσει μία γενική εικόνα του ηλεκτρικού SUV.

Ενεργούς αεραγωγούς και LiDAR

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, όπως γνωρίζουμε το ηλεκτρικό SUV στις άκρες του εμπρόσθιου κάτω μέρους ενσωματώνει ενεργούς αεραγωγούς. Κάθε άνοιγμα έχει εξάγωνη μορφή και χωρίζεται σε έξι τριγωνικά επί μέρους κομμάτια τα οποία μπορούν να ανοιγοκλείνουν. Πιθανότατα το στοιχείο αυτό συμβάλει στην καλύτερη ψύξη της μπαταρίας και του κινητήρα, αλλά και στην αεροδυναμική. Από κει και πέρα ένα LiDAR θα είναι τοποθετημένο στην οροφή πάνω από το παρμπρίζ, ενώ η Lotus έχει εγκαταλείψει τους συμβατικούς πλαϊνούς καθρέφτες υπέρ των καμερών. Ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμοι και οι κανονικοί καθρέπτες. Η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη στο αριστερό μπροστινό φτερό, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει τοποθετημένη και μία LED μπάρα που τρέχει από τη μία άκρη στην άλλη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MIKRA VANS LEASING
test center