Peugeot 2008: Κυνηγώντας το 1 χλμ./ώρα παραπάνω

7.622 Επισκέψεις στο άρθρο (1/5/2018)

Δείτε τις προσπάθειες του Peugeot 2008 στο τεστ ταράνδου, στο κυνήγι της καλύτερης επίδοσης, που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Auto Τρίτη Test Center.

Το Peugeot 2008 κατάφερε να είναι ο νικητής του τεστ εξαργυρώνοντας στην πράξη την ευχάριστη οδηγική αίσθηση που προσφέρει στην καθημερινότητα. Ως γνήσιος εκπρόσωπος της γαλλικής σχολής, το 2008 απέδειξε πως είναι ένα από τα πιο ασφαλή μικρά crossover, όσον αφορά στην ενεργητική του ασφάλεια. 

65 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Διαδικασία ρουτίνας ήταν για το Peugeot 2008 η προσπάθεια στα 65 χλμ./ώρα την οποία το μικρό γαλλικό crossover ολοκλήρωσε με ευκολία, αλλά και αίσθηση πως μπορεί να τα καταφέρει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Η ανάρτηση δουλεύει άψογα και το τιμόνι εμπνέει εμπιστοσύνη.

76 χλμ./ώρα: Eπιτυχημένη προσπάθεια
Παρά την κλίση λόγω διαδρομής ανάρτησης και ύψους αμαξώματος, το 2008 κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία σημειώνοντας ρεκόρ. Το ESP επενέβη όσο χρειαζόταν, η ουρά ελάφρωσε γλυκά βοηθώντας τον ελιγμό και χωρίς να προκληθούν  άτσαλες μεταφορές βάρους ικανές να αλλάξουν την ισορροπία. Το σύστημα διεύθυνσης δεν επηρεάστηκε από αυτά που συνέβαιναν στους μπροστινούς τροχούς και αποδείχθηκε γενικά από τα καλύτερα για τα δεδομένα της κατηγορίας, βοηθώντας αισθητά στην ακρίβεια των ελιγμών.

77 χλμ./ώρα: Aνεπιτυχής προσπάθεια
Ανεβάσαμε λίγο την ταχύτητα στο όριο του Ford Fiesta, που ήταν ο νικητής στην προηγούμενη μεγάλη δοκιμή, ανάμεσα στα μικρά αυτοκίνητα. Το 2008 τα κατάφερε και εδώ, αλλά εντελώς οριακά και με δόση τύχης. «Στραμπουληγμένο» όπως λέμε, το 2008 κατάφερε να στρίψει τελικά και να ολοκληρώσει τη διαδικασία ξεπερνώντας το όριο. Το τιμόνι του πάντως ήταν πολύ καλό σε βάρος και ακρίβεια για να ξέρεις που ακριβώς «πατάς». Ακόμη και εδώ η ανάρτηση δεν έχασε την αυτοκυριαρχία της.

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Ελάχιστα θύμισε ψηλό crossover απέχοντας παρασάγγας από την πλαδαρή αίσθηση, που χαρακτηρίζει συνήθως μοντέλα της κατηγορίας. Ευχάριστο και ικανό. «Έγραψε»! 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Δεν μας ανησύχησε ακόμη και στην αποτυχημένη προσπάθεια με πολλά χλμ./ώρα. 
Το ευχαριστηθήκαμε!


Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Peugeot 2008 στα 76 χιλιόμετρα/ώρα.
 

Δείτε την αποτυχημένη προσπάθεια του Peugeot 2008 κυνηγώντας μια υψηλότερη επίδοση.
 
 
Οι προσπάθειες του Peugeot 2008, μέσα από το αυτοκίνητο.

 
 

Toyota
moto