" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Leon STCC είναι ένα αγωνιστικό όχημα και αποτελεί τον καρπό της σύμπραξης των PWR Racing και SEAT Σουηδίας.

Θα λάβει μέρος στο φετινό σουηδικό Πρωτάθλημα Τουρισμού και έχει ελάχιστα πράγματα κοινά με το κανονικό Leon. Καταρχάς η έκδοση STCC είναι πισωκίνητη και χρησιμοποιεί για αυτό ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αντίθετα με το 4κύλινδρο Leon που συναντάμε στους δρόμους, το αγωνιστικό διαθέτει ένα V6 σύνολο 3,5 λίτρων. Έχει απόδοση 420 ίππων και εξοπλίζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Σε αντίθεση με το κανονικό 3θυρο Leon, το STCC είναι μακρύτερο και φαρδύτερο, με την τεράστια πίσω αεροτομή να κυριαρχεί.

Ένα Leon coupe 420 ίππων

Διαβάστηκε από 2120 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/4/2016

Με κουπέ αμάξωμα, πίσω κίνηση και ένα V6 σύνολο 3,5 λίτρων και 420 ίππων, έρχεται το αγωνιστικό Leon STCC για να λάβει μέρος -όχι στο ισπανικό- αλλά στο σουηδικό Πρωτάθλημα Τουρισμού STCC.

 
Παρόλο που είναι Πρωταπριλιά, η είδηση για το coupe SEAT Leon των 420 ίππων είναι κανονικότατη. Με μία μικρή, μόνο, λεπτομέρεια: Το Leon STCC είναι ένα αγωνιστικό όχημα και αποτελεί τον καρπό της σύμπραξης των PWR Racing και SEAT Σουηδίας.

Θα λάβει μέρος στο φετινό Πρωτάθλημα Τουρισμού «Scandinavian Touring Car Championship» και έχει ελάχιστα πράγματα κοινά με το κανονικό Leon. Καταρχάς η έκδοση STCC είναι πισωκίνητη και χρησιμοποιεί για αυτό ένα σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Επιπλέον, αντίθετα με το 4κύλινδρο Leon που συναντάμε στους δρόμους, το αγωνιστικό διαθέτει ένα V6 σύνολο 3,5 λίτρων. Έχει απόδοση 420 ίππων και εξοπλίζεται με μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Περισσότερα στο Auto Τρίτη

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μορφή του, σε αντίθεση με το κανονικό 3θυρο Leon, το STCC είναι μακρύτερο και φαρδύτερο, με την τεράστια πίσω αεροτομή να κυριαρχεί. Οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί μπροστά, πίσω και στο πλάι, βελτιώνουν την ψύξη του κινητήρα. Οι τροχοί των 18 ιντσών έχουν δισκόφρενα 370 χλστ. μπροστά και 360 χλστ., με τι δαγκάνες να είναι 4πίστονες.

Η PWR Racing θα αποκαλύψει σύντομα ποιοι θα είναι οι οδηγοί του Leon STCC. Η ομάδα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την SEAT Σουηδίας, ενώ το αγωνιστικό ντεμπούτο θα γίνει αργότερα αυτό το μήνα.