• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Έναν στους τέσσερις Έλληνες τον έχει πάρει ο ύπνος στο τιμόνι

3.075 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2021)

Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους τέσσερις οδηγούς έχει κοιμηθεί ενώ βρισκόταν πίσω από τιμόνι, ότι ένας στους τρεις οδηγεί πτώμα από την κούραση και οκτώ στους δέκα ταξιδεύουν άυπνοι.

Μελέτες που έρχονται στην δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει την υπνηλία ως μια από τις μεγαλύτερες αιτίες θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos πραγματοποίησε έρευνα για την συμπεριφορά των οδηγών, όταν αυτοί είναι κουρασμένοι και άυπνοι και κατέληξε σε μια σειρά από ανησυχητικά συμπεράσματα για την οδηγική μας παιδεία και τις καθημερινές συνήθειές μας. Στην έρευνα της Ipsos συμμετείχαν 12.400 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω από την Ελλάδα, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, το Βέλγιο, την Σλοβακία και την Σουηδία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ένας στους τέσσερις έχει κοιμηθεί πάνω στο τιμόνι
Το 20% των Ευρωπαίων θεωρούν την υπνηλία ως την τέταρτη μεγαλύτερη αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, με τους Γάλλους μάλιστα να την θεωρούν ως δεύτερη αιτία (38%), αμέσως μετά την υπερβολική ταχύτητα (39%). Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ένας στους τέσσερις οδηγούς (24%) δεν διστάζει να εκμυστηρευτεί πως έχει κοιμηθεί πάνω στο τιμόνι για λίγα δευτερόλεπτα έστω και μια φορά στην ζωή του και ότι το 12% είχε ή βρέθηκε πολύ κοντά στο πάθει κάποιο ατύχημα.

Ένας στους τρεις οδηγεί πολύ κουρασμένος
Η υπνηλία πάνω στο τιμόνι έχει ως αιτία τις περισσότερες φορές ότι ο οδηγός είναι πολύ κουρασμένος. Σύμφωνα με την Ipsos, 24% των Ευρωπαίων οδηγών πιστεύει ότι μπορεί να οδηγεί ακόμα και όταν είναι κουρασμένος και το 35% αναφέρει θα οδηγήσει, ακόμη και αν αισθάνεται πολύ κουρασμένος, επειδή δεν έχει άλλη επιλογή.

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι; Koιμήσου τουλάχιστον 7-9 ώρες
Η έρευνα αναφέρει πως τα μεγάλα ταξίδια είναι κουραστικά για τον οδηγό και για αυτό, πρέπει να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 7-9 ώρες πριν ξεκινήσει. Η Ιpsos αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι έχουν την καλή συνήθεια να προγραμματίζουν την ώρα αναχώρησης με βάση το πότε θα είναι λιγότερο κουρασμένοι ή να καθυστερούν την αναχώρησή τους όταν είναι κουρασμένοι.

Οκτώ στους 10 δεν κοιμάται αρκετά πριν το ταξίδι
Το 82% των ερωτηθέντων ωστόσο πηγαίνει για ύπνο αργότερα ή σηκώνεται νωρίτερα από το συνηθισμένο πριν από ένα μεγάλο ταξίδι κυρίως γιατί, το 74% τελειώνει πολύ αργά το πακετάρισμα των πραγμάτων που θα πάρει μαζί του.

Μεγάλη έρευνα!
Ένας στους τέσσερις οδηγούς έχει κοιμηθεί ενώ βρισκόταν πίσω από τιμόνι, ότι ένας στους τρεις οδηγεί «πτώμα» από την κούραση και ότι οκτώ στους δέκα ταξιδεύουν άυπνοι.
Εσύ πόσο ασφαλής νιώθεις στον δρόμο όταν υπάρχουν άνθρωποι που «πιάνουν το τιμόνι» κουρασμένοι και παραδέχονται πως έχουν κοιμηθεί ενώ οδηγούν; Υπάρχει τρόπος να προστατευτείς από τους «υπναράδες»;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »