Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας πρόκειται να επενδύσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτόματα συστήματα οδήγησης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας αυτοκινητοβιομηχανιών VDA, Bernhard Mattes.
Ο ίδιος είπε ότι η αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δρόμο είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά απαιτείται επέκταση των τωρινών υποδομών.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα τριπλασιαστούν σε περίπου 100 την περίοδο αυτή ενώ υπολογίζεται ότι η Γερμανία, μαζί με μερικές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ηλεκτρικών οχημάτων από τις νέες ταξινομήσεις της σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ.
Παρά ταύτα, αξίζει να σημειωθεί πως παρά την μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το κοινό στην πλειοψηφία του συνεχίσει να έχει τις αμφιβολίες του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυρίως σε τομείς που αφορούν την τιμή, την αυτονομία που προσφέρουν και τις εγκαταστάσεις φόρτισης που μέχρι τώρα είναι, ως γνωστόν, ελλιπείς.