Η νέα Supra επιβεβαιώνεται πως θα εξοπλιστεί με ένα 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 2,0 λίτρων απόδοσης 265 ίππων.

Eπιβεβαιώθηκε το 2λιτρο μοτέρ της Supra!

2.404 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2018)

Γεγονός πρέπει να θεωρείται ότι η νέα Supra θα εξοπλίζεται με 4κύλινδρο 2λιτρο μοτέρ. Δείτε τι είπε ο αρχιμηχανικός της Τοyota για τον 2JZ!!

Στο φως ήρθαν πριν από λίγο οι πρώτες διαρροές για το τι πρέπει να περιμένουμε από τα κινητήρια σύνολα της νέας Τοyota Supra, ύστερα από αποκαλύψεις του roadandtrack.com. Το ξένο αυτό μέσο ενημέρωσης κατάφερε να πάρει στα χέρια του κάποια επίσημα χαρτιά της ΖF, της εταιρείας που θα κατασκευάζει τα κιβώτια ταχυτήτων για τις νέες Ζ4 και Supra.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν αποκαλυφθεί, η νέα Supra επιβεβαιώνεται πως θα εξοπλιστεί με ένα 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 2,0 λίτρων απόδοσης 265 ίππων ενώ η επόμενη και πιο ισχυρή επιλογή θα αποτελείται από ένα 6κύλινδρο σύνολο 3,0 λίτρων ιπποδύναμης 340 ίππων. Και τα δύο μοτέρ θα συνεργάζονται με το ίδιο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ενώ, όπως εδώ και καιρό γνωρίζουμε, και οι δύο κινητήρες είναι κατασκευασμένοι από την ΒΜW και θα εξοπλίζουν και την ολοκαίνουρια Ζ4 (με το 3λιτρο μοτέρ να είναι λίγο πιο ισχυρό στα 381 άλογα).
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο και τα όσα είπε για μια ακόμη φορά ο αρχιμηχανικός της Τοyota Testsuya Tada για την έκδοση με το 2λιτρο μοτέρ, αφού σημείωσε πως θα είναι ελαφρύτερη και με πολύ καλύτερη κατανομή βάρους. Μάλιστα, έσπευσε να προτρέψει αυτούς που θα αγοράσουν τη νέα Supra και αποφασίσουν να την εξοπλίσουν με το θρυλικό 2JZ μοτέρ να προτιμήσουν την 4κυλινδρη έκδοση της Supra λέγοντας «παρακαλώ αγοράστε την 4κύλινδρη. Θα είναι φθηνότερη».

Τέλος, το περασμένο χρονικό διάστημα ήρθαν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την τιμή της νέας Supra, καθώς σύμφωνα με φίλους της μάρκας σε forum αφιερωμένα στο μοντέλο, θα ξεκινά από τις 63.500 δολάρια (54.000 ευρώ) τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ.

FORD E-TRANSIT
OPEL