Επίσημο: Η Nissan τερματίζει την ανάπτυξη νέων κινητήρων βενζίνης-diesel στην Ευρώπη

Επίσημο: Η Nissan τερματίζει την ανάπτυξη νέων κινητήρων βενζίνης-diesel στην Ευρώπη

2.988 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2022)

Η Nissan πιστεύει πως το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 7 θα κάνει τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης πιο ακριβά και για αυτό το λόγο ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της ανάπτυξης νέων κινητήρων για την Ευρώπη!

Επισημοποίησε το τέλος ο Ashwani Gupta

Μόλις χθες σας αναφέραμε για τη δημοσίευση της εφημερίδα Nikkei που έκανε λόγο ότι η Nissan έχει ήδη σταματήσει να αναπτύσσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης για την ευρωπαϊκή αγορά, ενόψει του πρότυπου Euro 7. Πλέον η είδηση αυτή πήρε επίσημη μορφή δια στόματος του επιχειρησιακού διευθυντή της μάρκας, Ashwani Gupta.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Πολύ πιο ακριβά τα μοντέλα βενζίνης-diesel με το Euro 7»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2021, ο Gupta εξήγησε το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση. Όπως λοιπόν ανέφερε, η Nissan θα τερματίσει την ανάπτυξη νέων κινητήρων βενζίνης και diesel για αυτοκίνητα ευρωπαϊκών προδιαγραφών ως συνέπεια της επερχόμενης αλλαγής στις προτιμήσεις των πελατών που θα προκληθεί από την εφαρμογή των κανονισμών Euro 7. Η ιαπωνική φίρμα θεωρεί πως τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι πολύ πιο ακριβά από ό,τι είναι σήμερα, μόλις τεθεί σε ισχύ η αυστηρή νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων.

«Τα ηλεκτρικά θα είναι φθηνότερα από τα βενζίνης-diesel»

Η ανάπτυξη λιγότερο ρυπογόνων κινητήρων εσωτερικής καύσης θα αναγκάσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κάνουν τεράστιες επενδύσεις για να πληρούν τα κριτήρια Euro 7, με συνέπεια το κόστος αυτό να μεταφερθεί στη συνέχεια και στις τιμές των αυτοκινήτων. Έτσι η Nissan πήρε την απόφαση να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία, καθώς εκτιμά ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αγκαλιάσουν τα ηλεκτρικά, καθώς όπως ανέφερε ο Ashwani Gupta προβλέπει ότι τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων θα είναι φθηνότερα! Ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν πιο προσιτά με τον καιρό, έτσι η ισοτιμία των τιμών των ηλεκτρικών με τα οχήματα που θα έχουν θερμικά μοτέρ θα γίνει πραγματικότητα αργά ή γρήγορα. Συνέχεια του άρθρου >>>
SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
test center