7 φωτογραφίες »

Επιστρέφει στην Ευρώπη η MG

14.540 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2020)

Η βρετανική μάρκα MG έχει στα πλάνα της να μπει ξανά στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. Μάθετε τα πλάνα των ανθρώπων της φίρμας, αλλά και ποιο μοντέλο έδωσε την ώθηση για το νέο ξεκίνημα.


Η εταιρεία MG Motor, που βρίσκεται από το 2011 υπό την σκέπη της κινεζικής SAIC Motor Corporation Limited, σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες να εμπλουτίσει την γκάμα των μοντέλων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάζοντας στο πλάι του αμιγώς ηλεκτρικού μικρού SUV, που ακούει στην ονομασία ZS, δύο ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2020. Το ZS ήταν η «μαγιά» για να δημιουργηθεί ένα αισιόδοξο πλάνο επέκτασης και επανεισόδου σε αρκετές αγορές της Ευρώπης, αφού από τα τέλη του 2019, όταν και ξεκίνησε η διάθεσή του, 1 στα 3 MG που πωλούνται είναι ZS EV.

Κάτι η αποδοχή του MG ZS από τους Βρετανούς, τους Νορβηγούς και τους Ολλανδούς (σ.σ. από πέρυσι η μάρκα εκπροσωπείται στις δύο βόρειες χώρες) κάτι η συνεχώς αυξανόμενη τάση προς την ηλεκτροκίνηση, η MG Motor ενθαρρύνθηκε να επεκταθεί προς την ηπειρωτική Ευρώπη σχεδιάζοντας να ξεκινήσει από την Ιταλία, ενώ η αμέσως επόμενη κίνηση λέγεται πως θα είναι τα εγκαίνια έκθεσης στο Παρίσι.

Όσον αφορά στα νέα μοντέλα που πρόκειται να δούμε από την «Morris Garages» (η ονομασία με την οποία ιδρύθηκε το 1924 η MG) ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας, κ. Daniel Gregorious, αποκάλυψε σε τηλεφωνική συνέντευξη στην «Automotive News» πως αμέσως μόλις ανοίξουν οι εκθέσεις στην Βρετανία μετά το lockdown θα λανσαριστεί το MG5, ένα ηλεκτροκίνητο station wagon, ενώ η εμπορική καριέρα της plug-in υβριδικής έκδοσης του κόμπακτ SUV, HS, θα ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Καταλήγοντας, υπενθυμίζουμε πως το ZS EV είναι ένα ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 266 χλμ., σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, και διαθέτει πακέτο μπαταριών 44,5 kWh που τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 153 ίππους (105 kW) με 353 Nm ροπής. Σε επίπεδο επιδόσεων, το ηλεκτρικό MG ZS χρειάζεται 8,5 δλ. για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 140 χλμ./ώρα. Η τιμή του, τέλος, στην αγορά της Μ. Βρετανίας ξεκινά από τις 28.900 ευρώ ή αλλιώς 25.495 λίρες Αγγλίας, μετά από κρατική επιχορήγηση.

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα; Θα θέλατε να δείτε τα μοντέλα της MG και πάλι στην χώρα μας;

Toyota
KIA