• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Στο εξωτερικό το 41% θέλει ηλεκτρικό, το 50% βενζίνη-diesel! Στην Ελλάδα;

20.519 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2021)

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα αποτελέσματα μίας παγκόσμιας έρευνας, μεταξύ των οποίων αναδεικνύεται ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιθυμεί το επόμενο αυτοκίνητο που θα αγοράσει να είναι ηλεκτροκίνητο, ωστόσο 1 στους 2 δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε βενζίνη και diesel!

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα είναι πλέον το μείζον θέμα σε συζητήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την κινητικότητα, κάτι πολύ φυσιολογικό, αφού ένας πολύ μεγάλος αριθμός χωρών στον κόσμο κινείται προς την υιοθέτηση «πράσινων» λύσεων. Αν και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα συγκεντρώνουν επί του παρόντος πολλούς «εχθρούς», σύμφωνα με μία παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ernst & Young (εν συντομία EY), ένας μεγάλος αριθμός θα προτιμούσε να αγοράσει ένα τέτοιο όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό του.


Το σχετικό γράφημα της έρευνας.

Το σχετικό γράφημα της έρευνας.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Συγκεκριμένα η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 9.000 ανθρώπων από 13 διαφορετικές χώρες από όλες τις ηπείρους και συγκεκριμένα τις: ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα, Γερμανία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ινδία, Ιταλία, Ιαπωνία και Νότιο Κορέα. Από το συνολικό δείγμα το 41% απάντησε πως θέλει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα (ηλεκτρικό, υβριδικό και Plug-in), ωστόσο βενζίνη και diesel συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα με 50%.

Το ηλεκτρικό VW ID.4 GTX

Το ηλεκτρικό VW ID.4 GTX

Ενδεικτικό είναι ωστόσο πως τα στοιχεία ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τη χώρα. Στις ΗΠΑ, το 66% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το επόμενο όχημά τους θα έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ το 28% είπε ότι σκέφτονται να στραφούν σε ηλεκτρικό, υβριδικό και Plug-in. Στον αντίποδα, στην Νότιο Κορέα το 51% είπε ότι το επόμενο αυτοκίνητο που θα πάρει θα είναι ηλεκτροκίνητο, ενώ στη Σιγκαπούρη ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στο 53%.
 
Διαφορές υπάρχουν και στην Ευρώπη. Το 54% των Γερμανών που ρωτήθηκαν είπε ότι σκέφτεται να αγοράσει αυτοκίνητο βενζίνης ή diesel, ενώ το 38% ηλεκτρικό. Στην Ιταλία οι ρόλοι αντιστρέφονται αφού το 63% δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον ηλεκτρισμό, ενώ μόλις το 28% σκέφτεται αυτοκίνητο που να εξοπλίζεται αποκλειστικά με κινητήρα καύσης.
 
Τα στοιχεία της νέας έρευνας αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα από αυτά μίας ανάλογης έρευνας που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020 από την ΕΥ, όπου το 30% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα ήταν ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας ή υβριδικό / Plug-in υβριδικό. Ένας από τους βασικούς λόγους για το υψηλότερο ενδιαφέρον για τα ηλεκτροκίνητα σύμφωνα πάντα με την έρευνα είναι η πανδημία COVID-19, που αύξησε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου μέρους των καταναλωτών.

Στην Ελλάδα τι αποτελέσματα πιστεύετε ότι θα είχε μια αντίστοιχη έρευνα; Ακόμα και αν υπάρχει η πρόθεση από τους καταναλωτές να πάρουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πιστεύετε ότι έχουμε ή θα έχουμε στο άμεσο μέλλον τις κατάλληλες υποδομές για να υποστηριχθεί μια τέτοια αγορά ή είναι πολύ νωρίς ακόμα; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »